Tarieven sportaccommodaties fors omhoog

LELYSTAD
De tarieven voor sportaccommodaties in Lelystad mogen met meer dan 5 procent omhoog. Daar heeft het college van burgemeester en wethouders toestemming voor gegeven. Het Sportbedrijf Lelystad mag de tarieven zelf bepalen, maar bij een verhoging van meer dan 5 procent is toestemming van de gemeente nodig.

Hoeveel meer de sportverenigingen exact gaan betalen, maakt het Sportbedrijf vrijdag bekend. De directeur laat al wel weten dat buitensportverenigingen te maken krijgen met een hogere stijging dan binnensportverenigingen. Het Sportbedrijf bezit verschillende sporthallen, gymzalen en sportvelden in de stad.

De prijzen gaan omhoog omdat het Sportbedrijf moet bezuinigen. De gemeente Lelystad geeft dit jaar 200.000 euro minder subsidie dan vorig jaar. 75.000 euro moet nu extra verdiend worden door verenigingen meer te laten betalen.

reacties (14)

 • Dirk

   

  Heel triest! PvdA feestje dat is wel weer duidelijk. Sporten wordt straks ook voor de elite groep en natuurlijk onze salonsocialisten!

  reageer
 • Bas

   

  de match cup is een speeltje van Job Fackeldey en zijn vrienden! Job laat keer op keer blijken dat hij niks op heeft met de gewone lelystedeling!

  reageer
 • lelystad

   

  Praat alsjeblieft voor je zelf! Ik heb niet gestemd op die geldwolven die er nu in de regering zitten. Maar moet wel blijven inleveren en overal meer voor gaan betalen. En dan maar lopen zeuren dat de jeugd veel meer moet gaan bewegen maar ondertussen wel de sportgelegenheden ontnemen omdat de contributie van de sportverenigingen omhoog moet, omdat zij deze verhoging niet kunnen opbrengen. Ook de leden en dus veelal kinderen zijn hier dan weer de dupe van omdat wij als ouders steeds minder geld hebben om die verhoging te betalen, dan worden de leden geroyeerd en mogen dan niet meer sporten. Met als gevolg weer extra ziektekosten wegens extreem overgewicht. Maar ik ben blij dat ik niet als jij op deze geldwolven in Den Haag heb gestemd, dan hoef ik mij tenminste niet schuldig te voelen! Slaap lekker

  reageer
 • msr

   

  Maar accepteren we dat allemaal joke?

  reageer
 • Joop

   

  Nee, dan moet je zelf een betere oplossing verzinnen, of de mensen om je heen overtuigen anders te stemmen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • lelystedeling

   

  Wel een ton uitgeven aan subsidie voor de Dutch Match Cup, maar de eigen Lelystadse sporters opzadelen met een extreme verhoging van huren e.d.

  reageer
 • Jeroen

   

  Alleen heb ik niet op de partijen gestemd die het kabinet vormen, dus ik mag hier over vallen.

  reageer
 • KC

   

  Dit is gewoon belachelijk. Een verhoging van meer dan de inflatie is niet aanvaardbaar! De leden krijgen dus een verhoging van de contributie voor hun kiezen. .

  reageer
 • Joke

   

  We zijn onderhand allemaal de melkkoe voor van alles..... Laat Joke niet lachen.

  reageer
 • Flopje

   

  Ja, maar dat komt omdat Den Haag minder geld geeft aan de gemeente om alles draaiend te houden. Dus alles moet wat inleveren. Hebben we die regering niet zelf gekozen? Dus wij hebben zelf die opdracht aan de regering gegeven . . . . . Dus nu niet zeuren over de gevolgen!

  reageer
 • mar

   

  Helmaal mee eens, wordt weer een mooie melkkoe

  reageer
 • Anoniem

   

  En dan als Sportbedrijf een ton uitgeven aan een nieuw logo en huisstyle.

  reageer
 • johan

   

  ik zou zeggen, eerst even afwachten wat de prijs wordt voor er een drama wordt verzonnen. Want als je eerst een zaaltje huurde voor 32 euro per dagdeel ne het wordt nu 7 procent meer, dan is het no gmaar 34,5 euro....

  reageer
 • Jeroen

   

  Dit gaat voor een groot aantal verenigingen grote financiële problemen opleveren, wat resulteert in hogere contributies en leden die dat niet meer kunnen betalen en opzeggen. Promotie van sporten heeft dus totaal geen nut gehad.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert