"Ruimte voor verschillende opvattingen"

ALMERE
Zolang de grenzen van de rechtsstaat niet worden overschreden, blijft er ruimte voor verschillende opvattingen.

Dat zegt het college van burgemeester en wethouders van Almere in antwoord op vragen van de PVV over de aanwezigheid van een spreker bij de moskee in Almere Buiten. Volgens de PVV ging dat om een 'radicaal islamitische prediker'.

Burgemeester en wethouders schrijven dat er geregeld overleg is met de moskeeën en andere religieuze organisaties in Almere, en dat deze bijeenkomst volgens de politie zonder problemen is verlopen.

reacties (3)

 • Abdoel

   

  College van Burgemeester en Wethouders Almere hebben heel goed gehandeld in deze. Eveneens de Politie, TOP !. Moskee in Almere Buiten heeft ook eigen regelement en bepaalt wat voor lezing wordt gegeven (is tevens openbaar) en wordt gehandeld binnen de kaders van de wet. De moskee is volledig onafhankelijk, verwacht tevens geen positief bericht van de PVV, is voor hen alleen om aandacht te krijgen en angst te zaaien. Zijn vaak uitgenodigd voor gesprek door de moskee in Buiten nooit geweest!!

  reageer
 • Kees Ahles

   

  Goede reactie van de gemeente. Er worden geen weten overtreden.

  reageer
 • Basso

   

  Ja hoor, er is volgens onze overheden nooit iets aan de hand en alles is altijd goed verlopen ! Geweldig ! Kijk maar wat er in de hele wereld aan de hand is. Extreem? Ben je gek !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert