Turkse moskee Muziekwijk wil uitbreiden

ALMERE
De Turkse Sultan Ahmet moskee in de Almeerse Muziekwijk wil uitbreiden. Dat schrijft het moskeebestuur aan de gemeenteraad. Het wil daarvoor een stuk grond kopen naast het huidige gebouw.

De moskee is gebouwd in de jaren negentig en is te klein geworden, aldus het bestuur. Dat komt doordat de Turkse gemeenschap in Almere flink is gegroeid. Het plan is om naast de moskee een nieuw gebouw neer te zetten dat als ontmoetingsruimte dienst kan doen.

Het moskeebestuur schrijft in de brief aan de gemeenteraad dat in de ontmoetingsruimte activiteiten worden gehouden die met name gericht zijn op integratie in de Nederlandse samenleving. "Hierin nemen wij ook een grote verantwoordelijkheid om te voorkomen dat de jongeren zich gaan radicaliseren of in aanraking komen met criminaliteit", zo valt te lezen.

reacties (5)

 • Wilfried

   

  Mooi gebaar van de moskee moet zeker doorgezet worden, Tot heden heb ik nooit last gehad van de moskee de tegen over mijn staat. De gemeente moet nog wel wat gaan doen aan de parkeerproblemen op de Vrijdag middag vooral omdat dan de moskee en school een geheel worden op de zelfde tijdstip. Zo kunnen we bijvoorbeeld stuk van het grote grasveld als parkeerplaats inrichten.

  reageer
 • willeMstad

   

  Woon zo'n 500 mtr verderop en mij is ook nooit enige overlast opgevallen of heb er iemand over gehoord. Er is een maand geleden groen licht voor een grote RK-kerk in de muziekwijk gegeven, dan kun je moeilijk tegen wat uitbreiding van een moskee bezwaar hebben. Ik heb niets met geloof, maar ieder zijn ding.

  reageer
 • Peter

   

  Ik woon al sinds het begin dichtbij de moskee en nooit enige overlast van gehad. Ik juich dit dan ook toe. Aanwinst voor de wijk. Onze kinderen gingen in het begin graag naar het winkeltje.

  reageer
 • Jessica

   

  Keurige brief.

  reageer
 • Vind het een mooi initiatief! Zowel mooi meegenomen voor hun als voor de buurtbewoners zou ik zeggen!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert