College wil geen bed-bad-en-broodregeling

NOORDOOSTPOLDER
Het college van burgemeester en wethouders in Noordoostpolder wil geen zogenoemde bed-bad-en-broodregeling voor uitgeprocedeerde asielzoekers invoeren. Volgens het college is die niet nodig.

Daarmee geven B en W geen gehoor aan de wens van een meerderheid in de gemeenteraad. Die nam enkele weken geleden een motie aan waarin stond dat de gemeente bed, bad en brood moet bieden aan uitgeprocedeerde asielzoekers. In Noordoostpolder zouden 20 vluchtelingen zijn die geen papieren hebben en het land uit moeten. Volgens het college zijn dat er maar 11 en is het daarom niet nodig om aparte maatregelen te treffen.

In Den Haag wordt overigens door PvdA en VVD deze week intensief overleg gevoerd over de bed-bad-en-broodregeling. Dat overleg gaat vrijdag verder.


reacties (4)

 • VN

   

  Tot zover de christelijke naastenliefde en de rechten van de mens. ChristenUnie/SGP en CDA bedankt, Nederland staat er goed op internationaal. Zijn er nog meer van die verdragen waar we ons niet aan gaan houden.

  reageer
 • verstandig van de gemeente niet meer opvangen eruit ermee

  reageer
 • Jaap

   

  je goed verdiepen in het onderwerp. Zou een stuk en overbodige reacties schelen. Goede journalistiek ? Dat was vroeger...

  reageer
 • Carry

   

  struisvogel politiek. En tot zover de democratie. Waarvoor zijn we gaan stemmen. B en W denken weer dat ze boven iedereen staan. Dictatortjes spelen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert