Nog steeds spanningen ama's en Egyptische jongeren

ALMERE • Do 16 april 2015 | 20:58 • Donderdag 16 april 2015 | 20:58
De twee Eritrese jongens die vorige week betrokken waren bij een massale vechtpartij tussen twee groepen jongeren in het centrum van Almere mogen voorlopig niet terug naar school. Volgens het Taalcentrum waar de jongens les krijgen, zijn er nog altijd spanningen tussen de Eritrese alleenstaande minderjarige asielzoekers (ama's) en een groep Egyptische jongeren in de stad.

De twee Eritrese jongens die door de politie werden aangehouden, krijgen nu thuis onderwijs. Het Taalcentrum kan de veiligheid op school niet garanderen. Woordvoerder Ruud Pet zegt dat het Taalcentrum in gesprek wil met de gemeente Almere en de voogdij-instelling die de ama's begeleidt. Hij heeft het gevoel dat de ama's aan hun lot worden overgelaten.

Het gaat om getraumatiseerde jongeren die sinds een paar maanden redelijk zelfstandig in de stad wonen en de Nederlandse taal niet spreken. Het Taalcentrum krijgt ook geen geld of begeleiding voor de lessen aan de ama's.

Waar het conflict tussen de twee groepen jongeren precies over gaat, blijft onduidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel