Minder geld voor alle beleidsterreinen

ALMERE
Het college van burgemeester en wethouders in Almere wil op alle beleidsterreinen ruim twee procent minder uitgeven om de afgesproken bezuinigingen te realiseren. Alleen op kunst en cultuur wordt niet bezuinigd.

Bij de presentatie van de begroting voor 2015, in oktober vorig jaar, was duidelijk dat de bezuinigingen jaarlijks oplopen. In 2018 moet dat resulteren in een jaarlijks te bezuinigen bedrag van 5,1 miljoen euro.

In 2015 moeten alle besparingsvoorstellen 1,2 miljoen euro opleveren. Zo wordt er 260.000 euro minder uitgegeven aan het beheer van de openbare ruimte. Participatie krijgt 230.000 euro minder. Een besparing van 210.000 euro wordt gerealiseerd op jeugd en maatschappelijke ondersteuning en er komt een korting van 160.000 euro op het gemeentelijke apparaat.


reacties (2)

 • tja

   

  Alleen op kunst en cultuur wordt niet bezuinigd? Dat is juist het terrein waar je 100% kunt bezuinigen zonder de hele bevolking te raken, maar slechts 2 a 3 procent

  reageer
 • almere

   

  de gemeente almere gaat bezuinigen , dit is weer eens een kul verhaal want ze blijven maar geld uit geven aan onzin projectjes in de gemeente , daar heeft de heer huis eveneens een handje van kijk maar naar de kunstlinie ,en groene paashaas op het dak van de bieb in buiten een flopiade waar miljoenen in gaan nou als we zo praten over bezuinigen, dan moeten e daar maar eens op bezuinigen hier maar voorlopig gaat het geld over de balk smijte gewoon door hier in almere

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert