Toch financiële strop pier Weerwater

ALMERE
De gemeente Almere moet 150.000 euro meer uittrekken voor de aanleg van een pier in het Weerwater. Daarmee kost de steiger uiteindelijk bijna 1 miljoen euro. Dat blijkt uit de Voorjaarsnota 2015.

De pier hoort bij het veiligheidsmuseum P!t en is bedoeld om boten aan te leggen die vroeger werden gebruikt door de politie en brandweer. Maar uit de Voorjaarsnota blijkt dat de aanlegsteiger niet veilig genoeg is voor het afmeren van de monumentale boten, omdat meerpalen ontbreken. Die waren niet in het ontwerp van de Almeerse architect Rene van Zuuk meegenomen. Het ontwerp was ook te ingewikkeld waardoor de bouw een jaar vertraging heeft opgelopen. De pier zou in het voorjaar van 2014 opengaan, maar is nog steeds niet af.

De gemeente verklaarde in januari nog dat de vertraging bij de bouw nagenoeg geen extra kosten met zich mee zou brengen. Drie maanden later is er dus een tegenvaller van 150.000 euro. Dat geld moet ook uitgegeven worden anders komt de bouw van de pier niet langer in aanmerking voor een subsidie vanuit Europa. Daarmee zou de financiële strop nog groter worden.

reacties (19)

 • ron

   

  Jan wat wil je nu zeggen met deze opmerking ? "Het is juist vaak de keuze welke aannemer je kiest als Almere. Dit werk moet openbaar worden aanbesteed. Hierdoor ben je verplicht als gemeente een bepaalde aannemer te kiezen" Dat bij een andere manier van aanbesteden de vergeten meerpalen geen meerwerkclaim zouden zijn? en deze dan door de aannemer betaald zouden zijn ? Kom nou ... dat slaat echt de plank mis. wie de schuldige is van dat vergeten kan ik niet op afstand beoordelen maar de aannemer de schuld geven gaat nergens over.

  reageer
 • Hannes

   

  Hoe zou het met de Floriade gaan?

  reageer
 • Ab

   

  Het blijft prutswerk. Het ziet er niet uit en Rene heeft het verkeerd ontworpen.

  reageer
 • Frank

   

  150.000 euro voor een paar aanmeerpalen? Een miljoen euro voor een houten vlondertje? Voor dat geld zet ik een villa neer waar je zonder Tomtom nooit meer de weg terug vindt. Ben ik nou zo geniaal of is de gemeente zou zo dom?

  reageer
 • Leuke dingen voor de mensen

   

  De pier van 1 miljoen :-) waar je niet aan kan leggen...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ik

   

  pier pier pier? welke pier? lol zoveelste projecten van Almere waar geen hond van af weet...

  reageer
 • Pzaal

   

  Natuurlijk het zal een keer anders zijn. 1 miljoen voor een aanleg steiger? Bullshit!!!

  reageer
 • Kaassie

   

  Goh, en ik maar denken dat een architect zijn / haar creativiteit de vrije loop kon laten en dat er bouwkundigen zijn die checken en berekenen of het mogelijk is. Daarna komen de bouwkundigen van de gemeente, die voor veel geld, de plannen toetsen aan veiligheid en constructie, dan wordt er pas een vergunning verleent. Of is dit alleen maar voor particulieren geld (ig)

  reageer
 • Roel

   

  Dit plan om een pier in het Weerwater te maken is al veel ouder. Van origine zou aan het eind van de pier een onderwater restaurant zijn gepland. Het is maar goed dat dit niet is doorgegaan, dan zou het nog veel en veel meer gaan kosten. Dat de pier achteraf voor het PIT is gemaakt ofwel aangepast, lijkt mij dus niets met de architect te maken hebben, eerder met PIT.

  reageer
 • Ik snap ze niet...

   

  De haven in Almere Haven krijgen ze niet of nauwelijks kostendekkend en dat is een groot probleem. Maar dan vervolgens zo'n pier aanleggen voor zoveel geld. Eerst oude problemen oplossen voordat je nieuwe gaat zoeken...

  reageer
 • Simon S

   

  Als Veiligheidskundige zie ik maar al te graag het geklungel van Architecten toe. Zonder die klungels een stuk minder werk. In dit geval een aanlegsteiger zonder meerpalen en in de gevallen die ik tegen kom een prachtig bedrijfsgebouw met niet het vereiste verlichtings niveau of gewenste klimaat om medewerkers gezond te kunnen laten werken. Ik zou zeggen, probeer de kosten te verhalen op die klungel architect!

  reageer
 • tsjonge tsjonge tsjonge wat een gemeente hebben we toch..... De zoveelste geldverspillende blunder. Het kan in Almere.

  reageer
 • hans49

   

  Afijn, we houden wel weer een inventarisatie-ronde hoe we verder op het onderhoud van de stad kunnen bezuinigen. Het geld moet uiteindelijk toch ergens vandaan komen. En anders verhogen we de lokale lasten gewoon nog meer.

  reageer
 • bb

   

  En daar gaat weer een miljoen ? en weg is ons geld

  reageer
 • bootje

   

  wie ontwerpt een pier voor boten zonder aanmeerpalen. zo dom

  reageer
 • Alweer!

   

  Goed gecalculeerd en bewaakt weer. Er moet bezuinigd worden, maar wederom kost een project meer geld.

  reageer
 • almere

   

  en het geld over de balk smijten gaat door in almere ze hebben hun bek vol over bezuinigen hier maar de tonnen gaan er uit of als het water is en wie betaald de rekening juist de burger

  reageer
 • Jan

   

  Hoezo prutswerk van de architect. Rene van Zuuk is een gerenommeerd internationaal opererende architect. Het is juist vaak de keuze welke aannemer je kiest als Almere. Dit werk moet openbaar worden aanbesteed. Hierdoor ben je verplicht als gemeente een bepaalde aannemer te kiezen. Laten we Almere nou niet vol gaan bouwen met gebouwen waar geen echte architect aan te pas komt.

  reageer
 • Ab

   

  Typisch prutswerk van een architect. Moeilijk uitvoerbare zaken ontwerpen met als gevolg dat het budget wordt overschreden. Wie betaalt de rekening, dat is de burger.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert