Politie waarschuwt weer voor pakketfraude

ALMERE • Vr 17 april 2015 | 14:30 • Vrijdag 17 april 2015 | 14:30
De politie waarschuwt inwoners van Almere opnieuw om voorzichtig te zijn bij het aannemen van postpakketten aan de deur. In onder meer de Filmwijk, de Danswijk en de Muziekwijk kregen mensen pakketten bezorgd op hun thuisadres, met een verkeerde naam op het pakket.

Kort na de bezorging werd er door jongetjes aangebeld die het zogenaamd foutief bezorgde pakket kwamen ophalen. Enkele dagen later kregen bewoners van de bewuste adressen een rekening opgestuurd voor een artikel dat zij nooit hebben besteld. Bewoners kunnen in de problemen komen, bijvoorbeeld omdat zij voor ontvangst van een dergelijk pakket getekend hebben.

De politie adviseert pakketten bij twijfel niet te accepteren en 112 te bellen als jongetjes een ongevraagd pakket komen afhalen. Vorige maand waarschuwde de politie ook al voor pakketfraude. Toen kreeg een vrouw in de Kruidenwijk ongevraagd een pakket bezorgd.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel