Politie waarschuwt weer voor pakketfraude

ALMERE • Vr 17 april 2015 | 14:30 • Vrijdag 17 april 2015 | 14:30
De politie waarschuwt inwoners van Almere opnieuw om voorzichtig te zijn bij het aannemen van postpakketten aan de deur. In onder meer de Filmwijk, de Danswijk en de Muziekwijk kregen mensen pakketten bezorgd op hun thuisadres, met een verkeerde naam op het pakket.

Kort na de bezorging werd er door jongetjes aangebeld die het zogenaamd foutief bezorgde pakket kwamen ophalen. Enkele dagen later kregen bewoners van de bewuste adressen een rekening opgestuurd voor een artikel dat zij nooit hebben besteld. Bewoners kunnen in de problemen komen, bijvoorbeeld omdat zij voor ontvangst van een dergelijk pakket getekend hebben.

De politie adviseert pakketten bij twijfel niet te accepteren en 112 te bellen als jongetjes een ongevraagd pakket komen afhalen. Vorige maand waarschuwde de politie ook al voor pakketfraude. Toen kreeg een vrouw in de Kruidenwijk ongevraagd een pakket bezorgd.WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (6)

 • SE

    Do 6 augustus 2015 Donderdag 6 augustus 2015

  Ik heb de laatste weken diverse pakketjes aangeboden gekregen op namen die niet op mijn adres bekend zijn. Ik neem ze niet aan. Helaas hebben mijn buren wel een keer iets aangenomen. Dat pakketje heb ik teruggestuurd naar de afzender. Een ander pakketje was door mijn brievenbus gepropt. Ook weer retour afzender. Enige tijd later kreeg ik enveloppen van de betreffende webwinkels. Ook weer ongeopend retour afzender. Het rare van deze dingen is dat er nog nooit iemand aan de deur is geweest die het op wilde halen. Ook niet voor dat pakketje dat door mijn buren was aangenomen of het pakketje dat in mijn brievenbus was gestopt. Gisteren kreeg ik een pakketje onder rembours aangeboden via GLS. Van welke afzender weet ik niet, want ik heb niet open gedaan. De chauffeur wilde dat ik naar beneden zou komen, maar ik heb geweigerd. Gezegd dat ik niets heb besteld. Vind 't maar vreemd. Daarom even gaan googlen op dit soort praktijken en daarbij kwam ik dus op deze site. Ik woon in Filmwijk en heb hier last van sinds juni t/m augustus 2015.

  reageer
 • nederlof

    Vr 24 april 2015 Vrijdag 24 april 2015

  Vraag de jongen, zijn naam en adres te laten opschrijven en laat hem dan een legimitatie te tonen. En geef hem dan het pakje NIET mee. En hou hem vast tot de politie komt via 112.

  reageer
 • Zita

    Zo 19 april 2015 Zondag 19 april 2015

  Als je de politie belt op 0900-8844 als zo'n jongen aan de deur is geweest dan zeggen ze dat ze daar verder niets mee doen. Ik had het pakketje niet aangenomen. Een paar uur na de postbode kwam die jongen langs... Contact opgenomen met de politie en Zalando. Ik had op dat moment nog een prima signalement kunnen geven. Zalando zou zelf verder onderzoek doen en de politie had helemaal geen interesse....

  reageer
 • Ronald Bant

    Zo 19 april 2015 Zondag 19 april 2015

  Denk toch dat even nagevraagd moet worden door de redactie welk nummer er gebeld moet worden. Het lijkt mij namelijk sterk dat voor dit soort situaties het alarmnummer 112 gebeld moet worden. Denk nie tdat ze daar blij van worden.

  reageer
 • Robert

    Za 18 april 2015 Zaterdag 18 april 2015

  Hier in tussen de vaarten is het bij ons ook aangeboden. Maar wij pakken niets aan ook niet van buren. We moeten terug naar oude systeem. Als iemand niet thuis is gewoon op afhaal punt ophalen met legitimatie.

  reageer
 • kees d.

    Za 18 april 2015 Zaterdag 18 april 2015

  Helemaal mee eens en terug naar het oude systeem is ook maar één postbezorger in ons land voor brief- en pakketpost. Omdat je van EU concurrentie moet toelaten is het totale overzicht weg wat fraude makkelijk maakt.

 • laat alle reacties zien
 • Sas

    Vr 17 april 2015 Vrijdag 17 april 2015

  Ik neem geen pakketje aan als ik niets besteld heb.

  reageer
 • Almere

    Vr 17 april 2015 Vrijdag 17 april 2015

  Ook niet als het een kruidkoek is?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert