Voetbalclub SVL vindt verhoging niet fair

LELYSTAD
Johan Kuiper van voetbalvereniging Lelystad '67 vindt de verhoging van 31 procent voor hun sportaccommodaties fors. "We betalen al de hoofdprijs voor onze kleedkamers dus ik vind het niet fair om op deze manier de verhogingen te berekenen", aldus Kuiper.

Mark de Vries van basketbalvereniging Flevo Musketiers is blij dat het Sportbedrijf wel heeft geluisterd naar kritiek op de eerdere plannen. Die club krijgt een verhoging van vier procent voor de kiezen. De Vries vraagt zich wel af wat voor gevolgen het heeft voor de ambities van de vereniging. Zo zou de contributie waarschijnlijk vele malen hoger worden voor leden die vaker dan een maal per week trainen. Dat zou een reden kunnen zijn om over te stappen naar een andere basketbalclub.

Sportbedrijf Lelystad maakte bekend dat buitensportverenigingen 31 procent meer voor hun sportaccommodaties gaan betalen. De tarieven voor de accommodaties van de binnensport stijgen met vier procent en voor de verenigingen die gebruik maken van het zwembad met zeven procent.

Volgens het Sportbedrijf Lelystad zijn de kosten evenredig verdeeld over de sportclubs. Zo stijgen de kosten voor de buitensportverenigingen het meest omdat die clubs de meeste leden hebben. Uitgangspunt was dat een lidmaatschap van een sportvereniging niet meer dan twee euro per maand extra mag kosten.

reacties (9)

 • Mark de Vries

   

  Er zijn verschillende invalshoeken die je kunt kiezen om te bepalen of een verhoging redelijk of onredelijk is. Ik ben een voorstander om te kijken of de accommodatiekosten evenredig over de leden van clubs wordt verdeeld. Bij sommige clubs is een deel van de accommodatiekosten al voor eigen rekening, omdat ze e.e.a. in eigendom hebben. Ik ben nieuwsgierig naar de totale accommodatiekosten per clublid, bij het spelen van bijv. 30 wedstrijduren en 1,5 uur per week training (40 weken per jaar). Ik weet niet of dit een werkbare vuistregel is... Als voor ieder lid dus 90 uren per jaar accommodatie moet worden geregeld. Wat zijn dan de kosten per lid per jaar? Wat zijn dan de 'goedkope' en de 'dure' sporten qua accommodatiegebruik? Een zaalsport betaalt nl. per uur voor de huur; meer gebruiksuren maakt het duurder. Veel buitensporten betalen een jaartarief en mogen daarvoor onbeperkt gebruik maken van de accommodatie; meer gebruiksuren van een veld maakt het per lid goedkoper...

  reageer
 • vind ik ook

   

  Helemaal mee eens! Velden zijn slecht en dit bevordert echt niet het sportplezier. Niet van svl maar ook van andere clubs!

  reageer
 • Bart

   

  Gaat niet alleen om Lelystad'67. Volgens mij hebben alle sportclubs in Lelystad met dit wanbeleid van de gemeente te maken. Verhoging zal verhaald moeten worden door contributieverhoging. Waardoor weer minder kinderen kunnen sporten, die vervolgens met subsidie van de gemeente wel weer kunnen gaan sporten. Conclusie: Gemeente gaat het zelf (gedeeltelijk) betalen.

  reageer
 • Scheidsrechter

   

  Lelystad'67 heeft het al niet zo makkelijk door de problemen die veroorzaakt waren door de oud penningmeester. Hierdoor vind ik het ongegrond dat de tarieven omhoog schieten. Ik vind dat de gemeente eens moet kijken naar het feit dat er sommige clubs zijn die het financieel heel moeilijk hebben en dan een beetje coulance toont.

  reageer
 • Betere velden!

   

  Als de grasvelden er nou wat beter uit zouden gaan zien... De grasvelden zien er niet uit en die worden door het Sportbedrijf onderhouden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wouter

   

  En ik vind het niet fair, dat de rioolbelasting per 1 januari jl. met 78% (zeggen: achtenzeventig procent) is verhoogd. Dit treft veel meer stadsburgers, dan de verhoging van het Sportbedrijf Lelystad. Dit is politiek anno 2015: veel beloven weinig geven, doet de burger in droefenis leven. Wen er maar vast aan.

  reageer
 • lely

   

  Wel jammer dat de velden op zondag open moeten. Zou normaal geen probleem zijn, maar svl heeft veel last van vandalisme als de club gesloten is. Drie keer raden wie voor deze kosten mag op draaien. En het sportbedrijf is de lachende derde. Daarnaast jammer als dit betekend dat er kinderen zijn die hun lidmaatschap op moeten zeggen!

  reageer
 • koop

   

  Bert ten voeten uit Pff pfff

  reageer
 • Bert

   

  Johan kuiper moet eens een grote vent worden met zijn gezeur. de lasten worden breed gedragen en ja wie op grote voet leeft betaald gewoon meer. jammer voor svl dan lever je toch gewoon een veld in. is je boekhouding weer op orde.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert