Bewoners Filmwijk tegen bomenkap voor Floriade

ALMERE
Bewoners van de Filmwijk in Almere zijn tegen het kappen van bomen en vernieling van de bestaande natuur op de eilanden in het Weerwater voor de Floriade. Ze willen de gemeenteraad een petitie overhandigen om hun bezwaren kenbaar te maken.

In de petitie uiten de bewoners hun zorgen over de mogelijke aantasting van de natuur op en rond de Weerwater-eilanden Vogeleiland en Utopia.

Ook willen ze met de gemeente meepraten over hoe het Floriadegebied er uit moet komen te zien. Deze internationale tuinbouwexpositie wordt in 2022 in Almere gehouden.

reacties (12)

 • Hannes

   

  Hoe je het wend of keerd, het wordt gewoon een bij geraapt zootje. Er moet en zal daar gebouwd moeten worden. Crowd funding zou de beste oplossing zijn lukt dat niet, dan zal je het af moeten blazen.

  reageer
 • wim

   

  En hoeveel winstgevende Floriades zijn er afgelopen decennia geweest...? Onder de streep kost het helaas altijd geld, al die zgn linkse en milieu hobbies. Geen potten, maar bakken vol subsidies, alles uiteindelijk weer betaald door de belastingbetaler.

  reageer
 • ALMERE

   

  en dan horen het is een flop geworden waar heeft dat aan gelegen ? , maar daar kunnen ze dan geen antwoorden op geven .maar straks wel de verliezen bij de inwoners neer leggen en dan roepen ze aan ons heeft het niet gelegen het is beter nu de stekker er uit te trekken en afblazen want de schade zal groter zijn dan ze nu denken

  reageer
 • tja

   

  Je wilt toch niet gaan gokken met miljoenen belastinggeld? In elke streek waar het is gehouden heeft het miljoenen extra gekost. Denk je nu echt dat Almere nu ineens wel heel veel meer bezoekers trekt dan andere locaties? Over 8 jaar komt er een onderzoek; hoe heeft het zo mis kunnen gaan. Uitkomst: tunnelvisie, grootheidswaanzin en veel ego van bestuurders.

  reageer
 • Dirk

   

  Jammer dat ook hier de prestige weer voor de businesscase gaat. Politieke dadendrang! Geen grote onderneming die interesse heeft om dit risico te dragen. En terecht. Wordt een Flopriade?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Anna

   

  Er zijn ook bewoners van Filmwijk die wel benieuwd zijn naar de Floriade. Zonder ambitie en investeringen kom je nergens. Laten we er samen iets fantastisch van maken. De wijken om de Floriade zouden juist mee kunnen profiteren.

  reageer
 • Havenaar1977

   

  Ik zou zo graag eens zien dat er intelligenter wordt gereageerd en kritiek opbouwend is. De Floriade kan Almere veel goeds brengen. Het is een zeer omvangrijk project waarbij een heel gebied ontwikkeld moet worden. Is zie vaak reacties dat de Floriade er maar niet moet komen zodat daarmee geld aan iets kan worden besteed. Zo werkt het natuurlijk niet. Er zijn altijd potjes en soms potten met geld nodig voor de verdere groei en ontwikkeling van onze stad. Is het soms dat Filmwijk alleen maar de bomenkap ziet en niet weet wat het uitzicht gaat worden? Kan daar dan niet over gepraat worden met de gemeente? Volgens mij krijgen zij straks een waanzinnig uitzicht vol groen. Ik mis de gezamenlijkheid in dit hele dossier, bij zowel sommige groepen inwoners en bij de gemeente. Over welk onderwerp dan ook. Ja misschien wordt de Floriade een flop, maar als je niets onderneemt dan gebeurt er ook niets.

  reageer
 • Jan

   

  Zo tezien zijn de bomen ziek

  reageer
 • almere

   

  nou de bomen omzaag feestdag gaat er weer aankomen , bomen moeten wijken voor een flopiade , en maar geld over de balk blijven smijten met deze hele ongein in almere ze sporen hier echt niet

  reageer
 • Jos

   

  Je zou toch denken dat de Floriade over Groen gaat. In Almere betekend het kaalslag.

  reageer
 • michael

   

  Dat zijn zeker die mensen die niets aan hun tuintjes doen omdat ze graag in een bos willen wonen.

  reageer
 • sv urker

   

  Hoe zat het ook alweer met het bomenstructuurplan in Almere rijdende rechter? Nu ineens is het kappen van een paar bomen geen probleem?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert