Connexxion gaat vervoer regiotaxi coördineren

FLEVOLAND
Vervoersbedrijf Connexxion mag vanaf volgend jaar het regiotaxi-vervoer in Flevoland coördineren. Dit betekent dat Connexxion straks de bedrijven aanstuurt die de feitelijke taxi's leveren.

Welk bedrijven dat mogen doen, wordt pas later dit jaar bepaald. Volgens de provincie is het de eerste keer dat in Nederland de coördinatie en uitvoering van het regiotaxi-vervoer van elkaar gescheiden worden. Verwacht wordt dat het vervoer daardoor efficiënter wordt en goedkoper zal uitvallen.

Mogelijk worden later ook bij het leerlingenvervoer de coördinatie en de uitvoering aan aparte bedrijven toevertrouwd.

reacties (5)

 • henk

   

  Taxi Witteveen is ook heel erg goed. maar we wachten het af . in Flevoland. denk ik dat Witteveen uit lemmer. best wel een kans zal maken. die andere zeggen mij niet zo veel.

  reageer
 • Lexie

   

  Dan kom je vast uit Lemmer, als de anderen je niet veel zeggen.

 • ex taxi chauffeur

   

  Het begin van het einde, na jaren lange inzet door directie en personeel om een goede, respectabele en betrouwbare bedrijf op te zetten en in stand te houden worden zij de dupe van onzinnige bedenksels van hogere hand, mensen die geen kaas hebben gegeten van het reilen en zeilen van dit bedrijf (vloettax) bepalen nu dat een bedrijf die bewezen heeft niet goed te kunnen functioneren (connexion) het brein van deze nieuwe opzet wordt, heel erg jammer dat ze daar geen rekening mee hebben gehouden bij de aanbesteding en zoals altijd alleen maar het financiele plaatje zien. Ik hoop dat dit niet de ondergang wordt van diverse taxi bedrijven in deze regio, maar ik vrees met grote vrezen.

  reageer
 • CallGirl

   

  Helemaal mee eens!!

 • t van dijken

   

  laat vloetax het behouden. ze zijn klantvriendelijk . maken een gezelschap praatje. zit je in nood dat je met spoedspoed weg moet en je belt ze staan ze binnen notime voor je deur. heb dingen gehoord over connexxion dat de wachtijden tegen de 2 a 3 uur duren nou sorry hoor is zeer schandallig moet niet mogen stel ik moet morgen om 2 uur in het ziekenhuis zijn dan mag ik om 11 uur wel de rit geboekt hebben staan om der optijd tezijn en de terug rit op het tijdstip van aankomst zetten zodat je redelijke tijd naar huis kan dus laat vloettax het behouden

  reageer
 • Debby

   

  Wie zegt dat Vloetax het vervoer niet krijgt. Er staat in het artikel dat connexxion het gaat coördineren. De bedrijven moeten nog bepaald worden.

 • B Jansen

   

  Meer Dan Schandalig maar ja wat kun je ook anders verwachten als de overheid zich gaat bemoeien met zaken waar ze geen kaas van hebben gegeten De overheid maakt meer kapot dan ons lief is!!!!!!!!!!!!!!

  reageer
 • r.van der steen

   

  wordt weer een puinhoop zoals in het verleden toen ook alles via Connexxion liep.wachttijden liepen op naar ruim 2 uur.In de 10 jaar dat vloedtaxi dit heeft gereden en ook de aansturing verzorgde liep het als een zonnetje,zo goed zelfs dat de Gemeente en de Provincie Cadeaubonnen weggaf aan de chauffeurs,dat geeft toch wel stof tot nadenken.Maar helaas is het weer zo dat geld weer de overhand krijgt boven kwaliteit.Zal mij benieuwen wat het gaat worden,hou alvast rekening mee dat de wachttijden zullen oplopen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert