GroenLinks: meer doen voor omwonenden Flevokust

LELYSTAD
GroenLinks verwijt het college van Lelystad dat het zich onvoldoende inspant om het draagvlak voor Flevokust bij de toekomstige omwonenden te vergroten. Dat zegt fractievoorzitter Sjaak Kruis in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Vooral biologische boeren in de omgeving van het geplande bedrijventerrein hebben moeite met de mogelijke komst van vervuilende bedrijven. Maar ook als het niet lukt daarover overeenstemming te bereiken, kan de gemeente volgens Kruis meer doen om problemen te beperken.

Zo zou wethouder Rentenaar in gesprek moeten met de omwonenden over extra barrières om bijvoorbeeld stof tegen te houden. "Ik heb het gevoel dat dat niet voldoende gebeurt", aldus de GroenLinks-voorman.

reacties (13)

 • Hannes

   

  Het gaat in Lelystad om de binnenvaart,dat juist in op komst is,dat kan je niet vergelijken met Amsterdam. En met de locatie is niets mis mee.

  reageer
 • Flopje

   

  Ach ja, Sjaak Kruis . . . . #PartijtegenLelystad

  reageer
 • katja

   

  De heer Kruis heeft gelijk. Er wordt totaal geen rekening gehouden met de omwonenden. Ik ben ook zeer benieuwd of dit prestige project kans van slagen heeft. In Amsterdam ligt een overslagbedrijf werkloos te zijn.

  reageer
 • Wendy

   

  Lelystad wordt weer een stukje lelijker met het project Flevokust en er lijkt een geval 'groupthink' aan de gang te zijn in de raad en het college waarbij men elkaar voorspiegelt dat het allemaal zo goed is voor de lokale economie terwijl daar vraagtekens bij te plaatsen zijn. Bovendien heeft het een negatieve weerslag op al bestaande lokale economie; namelijk die van het biologisch landbouwgebied en, aan de andere kant van de dijk, de watersport. Sommige mensen rusten blijkbaar pas als Nederland van A tot Z volgebouwd/volgestouwd is...

  reageer
 • Dirk

   

  We vallen in herhaling. Prestige feestje van de Wethouder! Er is echt geen interesse voor omwonenden of bio boeren. Het draait alleen om de eigen politieke agenda! Bah, bah, bah.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  .Als jullie niet eens weten wie daar allemaal zitten ? Daar zit een groot gebied met biologische landbouw. Ook veel veeboeren. Dit is een beschermd gebied. Dit geeft problemen als daar stof op het fruit, groente en gras neer komt. Veeboer Hijda kan het wel vergeten met zijn biologische yoghurt die zelfs naar het buitenland gaat. Zijn koeien eten dan vervuild gras. Lekker hé?

  reageer
 • Barbara

   

  De bewoners van Parkhaven en Golfparkers zijn dat niet samen met de bio-boeren directe omwonenden? Opwaaiend stof en stank zijn binnen handbereik! Maar zoals gewoonlijk worden er weer veel mensen op stank gejaagd, terwijl Provincie al zo vaak heeft laten zien dat hun plannen de prullenbak in verdwenen. Praatjes vullen geen gaatjes.

  reageer
 • wim

   

  Als men in gesprek moet met de omwonenden, dan ben je snel klaar. Hoeveel mensen wonen daar nu daadwerkelijk? En is er ook gesproken met omwonenden van vliegveld Leystad en omgeving?

  reageer
 • Andreee

   

  lachwekkende nonsens. Men is bang voor problemen die er niet zijn. Waarom zou je daar energie aan besteden? En welke omwonenden??? Er woont nauwelijks iemand.

  reageer
 • Peter

   

  vraag me nou echt af wie daar ergens woont in dat gebied

  reageer
 • KC

   

  Om stof en lawaai te voorkomen moeten er geen losse materialen worden overgeslagen en zeker geen vervuilde producties zoals teerhoudend asfalt of vervuilde materialen met vliegas. .

  reageer
 • KC

   

  Op het bedrijventerrein moeten geen losse materialen worden overgeslagen en zeker geen vervuilde materialen, zoals teerhoudende en vliegashoudende materialen, e.d. .

  reageer
 • Barbara

   

  Wethouder had al veel eerder kans op kans gehad met omwonende bedrijven en overige bewoners in gesprek te gaan. Niet slim om dat zomaar aan je voorbij te laten gaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert