Bosje bloemen plukken op Tulpenfestival

EMMELOORD
Iedereen kan zaterdag in Emmeloord een bosje bloemen komen plukken tijdens het Tulpenfestival. In het centrum staan zo'n 20.000 tulpen.

Tijdens het jaarlijkse evenement kunnen kinderen hun eigen tuin ontwerpen. En verder is er een plantenmarkt en een duurzaamheidsmarkt over gezonde voeding, streekproducten en moestuinen.

Van alle 76 gemeenten in Nederland waar tulpenbollen groeien, is Noordoostpolder koploper. In totaal was 1642 hectare van de akkers vorig jaar ingeruimd voor tulpen. Daarna volgen plaatsen als Hollandse Kroon en Schagen.

reacties (2)

 • Marijke

   

  Het zou een geweldige boost zijn voor het toerisme, ja. Jammer dat het OV er zo allerberoerdst is. Van Dronten naar Emmeloord ben je al bijna anderhalf uur onderweg, om over de Tulpenroute zelf maar te zwijgen... In de Noordoostpolder zijn ook schitterende tuinen te bezichtigen, maar in de weekends zijn ze onbereikbaar per OV omdat er dan gewoon geen bus rijdt.

  reageer
 • bloembol

   

  de oorsprong ligt in de bollenstreek tussen Haarlem en Leiden. omdat het midden in de randstad ligt is de grond daar kostbaar en willen de gemeentes aldaar de akkers graag gebruiken voor woning bouw. dus de boeren zochten andere plaatsen en komen dan uit in de kop van Noord-Holland en de nop. krijgen we in de nop nu ook een bloemencorso? zo de toerisme nog een groter impuls geven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert