SGP wil lijmpoging tussen dissidenten en fractie

URK
Het bestuur van de SGP op Urk wil een verzoening tussen de fractie en de gemeenteraadsleden Jan Hakvoort en Willard Woord. Er worden externe experts aangetrokken om het proces te begeleiden. Doel is om weer als één fractie verder te gaan, dat zegt voorzitter Lauw van der Zwan.

Jan Hakvoort en Willard Woord werden in december uit de fractie van de SGP gezet omdat zij weigerden mee te werken aan een onderzoek naar het lekken van informatie aan de pers over de slechte financiële situatie bij het Berechja College.

De twee zijn nog wel lid van de SGP.

reacties (13)

 • Jurie

   

  Hakvoort, Woord en Sinke zouden wel gek zijn als ze zonder voorwaarden terug zouden keren. De drie jongens hebben helemaal gelijk. Is de SGP geen partij van gewetensvrijheid? Waar blijft de excuses van het hoofdbestuur?

  reageer
 • Jaap

   

  Je hebt gelijk Herman. Iedereen weet dat Hakvoort, Woord en Jan Sinke gelijk hebben. Laat het landelijke en plaatselijke bestuur eerst hun excuses aanbieden en Jan Willem Bakker eruit gooien. Wat had Jan Willem een toon voor een SGP-er. Indien het landelijke en plaatselijk bestuur geen excuses aanbied, stem ik geen SGP meer.

  reageer
 • Herman

   

  Lijmpoging SGP; Laat me niet lachen. Ze zijn inmiddels de beste SGP-ers kwijt en komen nu pas tot bezinning. Heeft het landelijke en plaatselijk bestuur al gedacht om eerst Hakvoort, Woord en Sinke te rehabiliteren?

  reageer
 • Albert

   

  Het bestuur van de SGP ziet ook in dat ze fouten hebben gemaakt. Zonder Hakvoort en Woord zullen ze nooit de grootste partij blijven. Hakvoort en Woord zijn echte standvastige SGP ers. Indien Taanman, Bakker, Kaptein en Geert lieg oprecht zijn, stappen ze op.

  reageer
 • Cees

   

  Ik stel voor dat Geert Post zo snel mogelijk de urker politiek verlaat. Laat de SGP Rien Bogert vragen om nog een paar jaren wethouder te worden. Laten ze Willard en Jan behouden voor de SGP. Indien ze noodgedwongen voor zichzelf beginnen zullen ze de grootste partij van Urk worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees

   

  Ik vraag mij af of die huidige fractievoorzitter van de SGP wel geschikt is. Geert Post maakt overal ruzie, ook in kerken. Laat dan Woord wethouder voor de SGP worden. Alles is beter dan Geert Lieg. Ook met het leerlingenvervoer liegt hij.

  reageer
 • KC

   

  Hele maal juist. Zij hebben de kennis wel degelijk en zijn niet schijnheilig. .

  reageer
 • Klaas

   

  Laten ze Hakvoort fractievoorzitter maken en Geert Lieg naar huis sturen. Dan kan Van der Zwan wethouder worden. Of laten ze Hakvoort voor wethouder vragen. Die is in ieder geval integer.

  reageer
 • KC

   

  Je hebt helemaal gelijk, dan hoef je ook niet meer te lijmen. Veel goedkoper! .

  reageer
 • Urker

   

  helemaal gelijk. Als ze ze nu terug halen dan kunnen ze bij de volgende verkiezingen gewieberd worden. Komen ze niet terug dan kan de SGP nog wel eens meer zetels verliezen.

  reageer
 • Jaap

   

  Natuurlijk wil het SGP bestuur deze raadsleden heel graag terug. Hakvoort en Woord zijn de betere raadsleden van de Urker gemeenteraad. Zeer actief en vooral een hoog niveau. Waarschijnlijk zijn ze te goed en daarom een bedreiging voor de nu zittende raadsleden. Veel respect voor Hakvoort en Woord. Laat de wethouder opstappen en de voorzitter van de SGP wethouder worden.

  reageer
 • GBU

   

  Het is goed dat er toch nog een ultieme poging wordt gedaan om de vertrouwensbreuk te herstellen!

  reageer
 • ronald

   

  Wat gaat deze lijmpoging kosten ,en wat heeft het aan het eind allemaal gekost en opgeleverd

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert