100 arbeidsplaatsen weg bij Antonius Ziekenhuis

EMMELOORD
Er moeten honderd arbeidsplaatsen verdwijnen bij het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord. Volgens het ziekenhuis is dat noodzakelijk om een toekomstbestendige organisatie over te houden. Er lopen gesprekken om boventallige medewerkers naar andere banen te begeleiden, maar ontslagen worden niet uitgesloten.

Naast een slankere organisatie wil het Antonius strakker sturen op de kosten van bijvoorbeeld vastgoed.

Het is nog niet duidelijk of en hoeveel banen er in Emmeloord gaan verdwijnen.
Het personeel wordt maandag bijgepraat tijdens een bijeenkomst in Sneek.
Aan het eind van het jaar wil het ziekenhuis een groot deel van de maatregelen uitgevoerd hebben.

reacties (15)

 • .\/\/.

   

  Begrijp me niet verkeerd Jan, het huidige systeem is niet ideaal. Inderdaad wordt de zorg geplaagd door een epidemie aan 'middle management', een uitvreterskaste zonder toegevoegde waarde. Er zijn in Nederland legio ziekenhuizen waar ik nooit opgenomen zou willen worden. Maar het is onjuist om te zeggen dat het vroeger allemaal beter was. Toen viel of stond de kwaliteit van de zorg met de persoonlijke en nooit gemeten motivatie van de zorgverleners. Je kon het dus goed treffen, of je was het haasje.

  reageer
 • Jan

   

  ik hoop dat je nooit van de zorg in Noordoostpolder gebruik hoeft te maken, beste W. Je zal raar staan te kijken als er een van je geliefde managers de zorgverlener die jij nu nodig had, heeft wegbezuinigd.

  reageer
 • ik

   

  In welk dorp dan? Emmeloord is een stad.

  reageer
 • De Sjaak

   

  In een gedoogde graai cultuur blijft er maar weinig over om de doelstellingen te voeden, dus eerst de handen om het bed heen weg daarna de patiënt uit het bed de straat op uiteindelijk blijft er een mooie vooraf bedongen bonus aan te kleven. Onze overheid voed deze cultuur dus .....

  reageer
 • .\/\/.

   

  In jouw ideale verleden was er geen stimulans voor kwaliteit anders dan de persoonlijke drijfveren van die directeuren. Ieder dorp had zijn eigen ziekenhuisje, en het onderscheid tussen ziekenfonds en particulier was keihard. Tegenwoordig is dat niet meer haalbaar.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Oud maar niet gek!!

   

  . Zo is het maar net!!! Het komt niet alleen door de managers. Sinds dhr. Hogenvorst en CS de zorg naar de kl#ê hielpen door het systeem te veranderen en alle macht bij de zorgverzekeringen te leggen zijn wij met stappen achteruit gegaan. Wij roepen al jaren om de zorg terug te draaien zoals het vroeger was. Maar dat kan natuurlijk niet meer, de ministers en staats secretarissen van nu zijn de leiding gevende voor later bij de zorgverzekeringen. Zij hebben over ons rug hun toekomst veilig gesteld!! . .

  reageer
 • Robbie

   

  De voormalige voorzitter vd RvB, vd Kamp, beloofde een "stenen ziekenhuis" neer te zetten. Dit alleen om de politiek en de inwoners aan zijn kant te krijgen. En nu blijkt dat het allemaal financieel niet kan. De grootste zorgverzekeraar van het Antonius, De Friesland, wil geen geld meer betalen om Emmeloord volledig te financieren. Ook word de SEH vh Antonius in E'oord bijna gestopt. Er is voor Emmeloord maar 1 oplossing. En dat is dat het Antonius in het hetzelfde gebouw komt van de MC Groep. Dat er een zelfde constructie word aangegaan als in Dronten. Daar zitten de MC Groep en het St.Jansdal-ziekenhuis ook bij elkaar in 1 polikliniek, en werken ze samen. Dat gaat prima.

  reageer
 • Dollemina

   

  Ook hier vraag ik mij af: Hoeveel managers maken in het Antonius de dienst uit? Zoals in veel ziekenhuizen breidt die laag alleen maar uit en vernietigen de handen aan het bed. Wanneer gaan we weer terug naar een: Medisch directeur, Algemeen directeur en Directeur Personele zaken. Onder bewind van deze drie pijlers, functioneerde een ziekenhuis in het verleden optimaal voor minder geld. Hoe kom ik hierbij? Ik werkte vanaf 1963 in 4 ziekenhuizen en heb DE organisaties volkomen zien afglijden naar meer meer meer GELD. Gezondheid moet sociaal blijven zonder marktwerking.

  reageer
 • sjon

   

  Eindelijk begint men te beseffen dat in de zorg de bomen niet meer tot in de hemel groeien. Er wordt ( en dat kan iedereen zien) weinig effectief samengewerkt, door dergelijke zaken intern aan te pakken streeft men na een minder bureaucratische organisatie, en dat leid tot besparingen en minder personeel. Er zal in de zorg een beter management moeten worden gevoerd, heilige huisje kan niet meer.. Het moet wel betaalbaar blijven.

  reageer
 • keeze

   

  Och..langere wachttijden Slechtere zorg en weer 100 banen weg En hogere kosten voor de burger elke maand vanwege de slechte service

  reageer
 • M.Alade

   

  Nog niet zo lang geleden blies de toenmalige directeur van Antonius hoog van de toren. Hij sprak oa van een groot nieuw gebouwd ziekenhuis in Emmeloord ter vervanging van die barakken van staalplaten waar het woord ziekenhuis eigenlijk niet op hoort te staan. Van die grootspraak is nooit iets terecht gekomen. Volgens mij moet de diagnose luiden: HET MUNSTERMAN SYNDROOM ! Ons oude dr. Jansen Ziekenhuis nu poliklinieken is genoeg. Sneek verslikte zich in haar actie om ook in Emmeloord te starten. Het kreeg vervolgens een koekje van eigen deeg toen Tjongerschans Heerenveen actief werd in Lemmer.

  reageer
 • Jan

   

  Overdag twee poli's zul je bedoelen. En een huisartsenpost na 5 uur en in het weekend... Voor een gebied van bijna 500 vierkante kilometer...

  reageer
 • Jerry

   

  Zijn daar dan in eens minder zieken mensen?

  reageer
 • Louise

   

  Je verwacht het niet he…. met twee ziekenhuizen in 1 dorp…..

  reageer
 • Weer een effect van het verkeerde beleid van de regering, de thuiszorg is al uitgekleed nu ook nog de ziekenhuizen. Regering wanneer houd het nu eens een keer op!!!!! Straks verdwijnt de polikliniek van het Antonius ook nog. Ze kunnen niet blijven bezuinigen, er gaat een moment komen dat het ernstig fout gaat...Dit kan zo niet door gaan!!!!!!!!!!!!!1 Een bezorgde polderbewoner

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert