Voetballeidster geslagen na jeugdwedstrijd Unicum

LELYSTAD
De leidster van een jeugdelftal van de Harderwijker voetbalclub Zwart-Wit heeft aangifte gedaan tegen een coach van het Lelystadse Unicum. De coach zou haar zaterdagochtend na afloop van een wedstrijd tussen C junioren in Harderwijk geslagen hebben.

Een woordvoerder van Unicum bevestigt het fysieke geweld, maar zegt dat de vrouw eerst uithaalde naar de coach van Unicum. "Hij voelde zich daardoor bedreigd en sloeg terug. Hij schaamt zich dood dat hij geslagen heeft, maar het was een reactie op wat hem overkwam".

Volgens Zwart-Wit is dat niet waar en heeft de Unicum-jeugdcoach bovendien een fotograaf die de ruzie wilde sussen in z'n kruis geschopt.

De coach van Unicum zal ook aangifte doen en de kwestie wordt besproken door de interne tuchtcommissie van de Lelystadse club.

reacties (32)

 • Ach

   

  Ze nemen het niet zo nauw met de regels en de waarheid bij Unicum. Zouden er nog bestuursleden/kaderleden zijn die zichzelf aan durven te kijken in de spiegel?

  reageer
 • Jjjsusjs

   

  Heel jammer dit je kan veel zeggen maar de waarheid spreek je niet ik sta voor geen van beide. Ik heb alles gezien de leider van unicum die ging naar de scheid om wat te zeggen leidster Zwart-Wit 63 wilde er wat van van zeggen naar 3 woorden kreeg ze een klap in haar gezicht.de fotograaf van zwart-wit ging er tussen stan en kreeg een knietje. Heel laf van u dat u dit allemaal doet en erover liegt en dat de leider liegt en zegt dat hij er spijt van heeft triest echt geen woorden voor. Jammer jammer echt super jammer. Als je het lef hebt om zoiets te doen dan moet je ook het lef hebben om de waarheid te spreken. En laf dat die man een vrouw slaat dat doe je toch niet. leider van unicum echt laf dat u de waarheid niet spreekt en ook een slecht voorbeeld voor de kinderen die rij stonden van u en leer ze ook nog liegen. Chappo heb je goed gedaan. Ik vind het moeilijk om u te zeggen omdat je je gedraagt als een 6 jarige.

  reageer
 • Laols

   

  Het is helemaal niet waar wat u zegt ik stond er naast en er is geen klap door haar uit gedeeld heel jammer dit het verspreide van leugens. Als die leider van unicum het lef heeft om zoiets te doen dan moet hij ook het lef hebben om de warheid te spreken. Heel jammer dit echt heel jammer. En hoe weet u dat ze zich vaker misdraagt dat helemaal niet waar is. Jammer dat u en die unicum leider de waarheid niet spreekt heel laf. Danog je gaat toch geen vrouw slaan.

  reageer
 • De voetbalsport

   

  Afgelopen zaterdag heeft er, na ik begrepen heb, bij asv Dronten een uiterst vermakelijk en, sportief duel plaatsgevonden tussen ASVD 4 en Unicum 3. En dit alles onder het genot van een heerlijk zonnetje. Wat kan de voetbalsport toch mooi zijn!

  reageer
 • Dick

   

  Even voor de goede orde, ik heb totaal geen relatie met Unicum. Ik ben onafhankelijk. Dan tel ik de incidenten die ik heb meegemaakt en kom ik tot de conclusie dat ik meer te stellen heb met Zwart-Wit dan Unicum. Ik spreek dus op persoonlijke titel.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ajax11

   

  In de pers zijn berichten verschenen over een incident tijdens de wedstrijd Zwart Wit '63 C4 - Unicum C4. Hierbij de verklaring vanuit het bestuur van vv Zwart-Wit'63: Zaterdagochtend 18 april werd om 08:45 uur de wedstrijd Zwart Wit '63 C4 - Unicum C4 gespeeld. Direct na afloop van deze wedstrijd heeft zich een vervelend incident voorgedaan. Leidster M. van vv Zwart-Wit'63 is in haar gezicht geslagen door een leider van Unicum. De leider van Unicum ging na afloop van de wedstrijd naar de scheidsrechter en maakte een beledigende opmerking.. Hierop gaf de scheidsrechter aan dat hij niet moest zeuren en dat hij gewoon verdiend had verloren. Op dat moment wilde de Zwart-Wit'63 leidster zeggen dat hij niet hoefde te klagen omdat hij eerder bevoordeeld dan benadeeld was door de scheidsrechter. Ze kwam echter niet veel verder dan drie woorden en had toen al een klap te pakken. Fotograaf en ouder W. sprong er tussen om haar te beschermen en kreeg een schop. Vervolgens heeft de leidster van vv Zwart-Wit'63 aangifte gedaan bij de inmiddels gewaarschuwde politie. Bovenstaande weergave van het incident is bevestigd door een onafhankelijke KNVB-scheidsrechter die hiervan getuige was, voorafgaande aan de wedstrijd die hij zelf op het sportpark moest fluiten. Vv Zwart-Wit'63 betreurt het voorval en zal dit incident melden aan de KNVB. Met de leidster, ouder en de scheidsrechter gaat het gelukkig naar omstandigheden goed. We hopen dat ze snel het plezier in het mooie voetbalspel weer terugkrijgen.

  reageer
 • zwartwitter

   

  De KNVB gaat dit uitzoeken in een tuchtzaak. Volgens onze eigen waarnemingen en die van een aanwezige onafhankelijke KNBV scheidsrechter is de leider van Unicum totaal niet aangevallen of bedreigd maar was hij het "slechts" niet eens met het fluiten van de jonge scheidsrechter (die volgens een aanwezige Unicum-ouder overigens wel jong was maar uitstekend floot) en beledigde hij deze. Onze leidster wilde hier wat van zeggen maar kreeg meteen een klap. Dit heeft voor ons niks met Unicum als club te maken maar wel met de actie van een individu die als leider van Unicum over de schreef is gegaan.

  reageer
 • Dick

   

  Ik heb idd dit weekeinde bij ASV Dronten gefloten, daar echter niets van enige vechtpartij meegekregen. Maar ik begrijp hier te maken te hebben met een Zwart-Witter.

  reageer
 • En?

   

  En wat zijn uw ervaringen met asv Dronten en DSV waar uw teams deze week vechtpartijen hadden? Zeker ook allemaal de schuld van de ander? Unicum is niet alleen de kleedkamersleutels kwijt maar ook de weg!

  reageer
 • Dick

   

  Ik geef hier mijn ervaring met de Harderwijkse club weer. En die is niet erg positief. Meerdere wedstrijden gestaakt vanwege misdragingen langs de kant. Als dat dan het goede voorbeeld is wat de ouders aan de jeugd geven dan weet ik het ook niet meer. vwb tassen, sleutels, diefstal etc. alle clubs hebben te maken met het feit dat er te weinig kleedkamers beschikbaar zijn. Dus moeten we kleedkamers delen. En helaas zijn we niet allemaal zo eerlijk dat we van andermans spullen afblijven. Maar in mijn ervaring worden juist de bezoekende clubs bijelkaar in een kleedkamer gezet. En dan zijn het ook de eigen teams die een kleedkamer delen.

  reageer
 • Richard

   

  Sorry hoor Lelystad maar de issue hier is dat het erom gaat dat er gejat wordt. Niet dat elders ook niet gebeurt maar wel triest dat Unicum op alle vlakken de laatste jaren steeds verder wegzakt. Afgelopen weken zijn er meerdere jeugdwedstrijden oa. bij B junioren van Unicum gestaakt. Is het niet van belang dat het gedrag van de leden onder de loep wordt genomen.

  reageer
 • Anoniem

   

  beetje jammer dat u er zo over denkt, het lijkt me vrij logisch dat de coach van unicum een excuus (nep verhaal) zoekt omdat hij fout zat.

  reageer
 • vladimir

   

  Deze mevrouw heeft zich regelmatig op een voetbal onwaardige manier langs het veld gemanifesteerd. Toen de bewuste man na de wedstrijd op een rustige manier verhaal ging halen bij de scheids over een (onbestrafte) uitgedeelde kaakslag aan een speler van Unicum, is deze mevrouw achter deze leider aangelopen en heeft hem uit het niets geslagen waarop hij defensief reageerde. Meerdere volwassen toeschouwers van zwartwit meende zich daar nog eens fysiek mee te moeten bemoeien in het nadeel van de bezoekende leider. Er ontstond direct een zeer bedreigende situatie voor deze bezoekende leider. Nou deze mevrouw nattigheid voelt gaat ze aangifte doen en zoekt de media. Strafrechtelijk is dit op zn minst een poging tot mishandeling van haar kant. Er is van Zwartwit uit geen enkele serieuze poging gedaan om het niet te laten escaleren, tot op het hoogste niveau aan toe. Zwartwit moet zich kapot schamen dat de ze veiligheid van een bezoekende club niet serieus neemt.

  reageer
 • Oei

   

  Nu de landelijke pers dit bericht heeft over genomen zal het bestuur (jannink c.s.) wel dubbel trots zijn. "Onze trots" lees ik regelmatig op Twitter van meneer Jannink, nou wees er trots!

  reageer
 • Jacques

   

  Schandalig! Wat een prachtig voorbeeld voor de jeugd: proficiat. Het gaat om een spelletje (bij junioren), maar veel mensen zijn helaas te dom om zoiets te begrijpen. Dat blijkt al uit veel reacties. Schandalig!

  reageer
 • Dick

   

  Gezien de reputatie van zwart-wit en mijn eigen ervaring als scheids denk ik eerder dat het verhaal van de unicum leider klopt dan andersom. Zelfs een speler die omver wordt geschopt terwijl die in de lucht is gesprongen om een bal koppend te onderscheppen mag je volgens hen geen rood geven. Jammer!

  reageer
 • lelystad

   

  Normaal konden de kleedkamers op slot, maar omdat mensen de sleutel mee naar huis nemen blijven ze open. En is het dan zo erg dat je je tas mee moet nemen dan?

  reageer
 • unicum

   

  Kom op man je wilt zeggen dat aleen bij unicum de tassen mee naar veld moeten de kleerkamer gaat ook gewoon op slot bij ons

  reageer
 • Juvf

   

  Verrassend. Unicum. 9 van de 10 keer hebben wij gezeik als we tegen svl of Unicum moeten voetballen. Tassen moeten mee naar het veld omdat anders als gejat wordt. Blij dat wij dit jaar niet bij Lelystadse ploegen inzitten. Wordt maar weer eens bewezen

  reageer
 • Klaas

   

  Meteen beide royeren, ongeacht de schuldvraag !

  reageer
 • Anneke

   

  Wat een goed voorbeeld voor de jeugd. Schandalig.

  reageer
 • Johan

   

  Heel triest wat er is gebeurd bij voetbalvereniging Unicum, hebben wij nog steeds niets geleerd wat er is gebeurd bij Buiten Boys in Almere! Dit soort mensen horen niet thuis op voetbalvelden.

  reageer
 • Anneke

   

  Goed voorbeeld voor de jeugd. Ze moeten zich schamen.

  reageer
 • pietje

   

  Met agressie los je je verlies niet op. Gewoon niet zeuren en je straf accepteren. Zo niet onslag op staande voet. Heb respect voor voetbal. Zo niet uit de competitie. Ben je het daar niet mee eens. Stop dan met voetballen als je er toch niets van snapt.

  reageer
 • Och

   

  Beste Sjazam, laat je zelf eerst eens beter informeren en zeg dan pas dat een ander zijn mond moet houden. Er zijn krankzinnige dingen gebeurd met deze club terwijl Unicum al een hele slechte naam heeft in de regio en bij de KNVB.

  reageer
 • Joop

   

  Juist! Je kan ook gewoon sportief de wijste zijn en weglopen ipv meppen.

  reageer
 • Bart

   

  het hoort zeker niet en keur het als lid zeker af. Maar wat kan een club er aan doen dat een individu zich misdraagt? Van de club af schoppen maar het voorkomen kan niet...

  reageer
 • sim

   

  Maakt niet uit wie wat deed. Het hoort gewoon niet.

  reageer
 • sjazam

   

  Sssst...! Wacht nou maar eerst gewoon even af voordat men hier loopt te blaaskaken..

  reageer
 • Pieter

   

  Nou ik speel bij unicum er is helemaal niks mis met de club misschien is een iemand zo maar voor de rest is er niks dus als je er niks over weet moet je er ook niks over zeggen

  reageer
 • Jk

   

  Het verbaasd mij altijd wat voetbal in mensen boven kan halen, op alle niveaus...

  reageer
 • bert

   

  ach wats nieuw bij Unicum als het eerste thuis speelt krijgen de bezoekers altijd bier over hun heen als ze de kleedkamers inlopen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert