Uitstapjes maken populair bij Almeerse senioren

ALMERE
Ouderen in Almere kunnen sinds januari van dit jaar gebruik maken van de DiligenceBus: een klein busje met chauffeur waarmee de senioren uitstapjes kunnen maken naar bijvoorbeeld de Zaanse Schans.

Het dagje uit wordt georganiseerd door Stichting Diligence. Uitgangspunt is dat 55-plussers gezellig met andere mensen iets ondernemen, waardoor het gevoel van eenzaamheid wordt beperkt.

De belangstelling voor de bus is groot. Er is zelfs sprake van een wachtlijst. De stichting krijgt subsidie, maar is vooral afhankelijk van giften en vrijwilligers.

reacties (7)

 • peter

   

  Je moet toch tot 67 jaar werken, hoe kan je dan eenzaam zijn, of zit deze groep thuis?

  reageer
 • ron

   

  ja bij 55 schijnt er een enorme omslag te zijn ..... ik heb er niks van gemerkt. maar goed er is natuurlijk niks mis mee als mensen van 56 hier mee gaan.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, daar is uiteraard niets mis mee. Maar dat mensen vanaf 55 jaar als bejaarden worden gezien is tekenend voor het beeld dat de maatschappij heeft van mensen vanaf die leeftijd. We 'mogen' (lees: moeten) wel voltijds werken tot ons 67e (terwijl er een gierende werkloosheid is, en jongeren moeilijk aan de bak komen) maar vanaf ons 55e staan we maatschappelijk gesproken al met één been in het graf.

  reageer
 • jan de bakkert

   

  En daar mag je dan ook nog gemiddeld 10 jaar langer van blijven genieten! Als je althans het geroeptoeter van mannetje Pechtold wil geloven, want die is een meester in het uit de verkeerde CBS statistiek citeren van hem welgevallige cijfers.

  reageer
 • Jos '56

   

  Ik ben 59 en ik vindt mijzelf absoluut niet tot die doelgroep behoren :-)) Maar los van dat, het is voor sommige mensen wel handig dat ze er zo op uit kunnen en zich dan minder eenzaam hoeven te voelen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Ik ben 52, en zie met angst en beven het tijdstip naderbij komen dat ik voor deze kneuterigheid ook als doelgroep in beeld kom.

  reageer
 • Richard

   

  Als je nu meerdere mensen hebt. Huur dan een bus met chauffeur bij besseling vervoert. Kunnen er 50 tot 60 ouderen in 1 keer mee. Wachtlijst opgelost.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert