Filmproducent uit Zeewolde wint Rembrandt

ZEEWOLDE
Filmproducent Harro van Staverden uit Zeewolde heeft zondag een Rembrandt gewonnen voor de film 'Oorlogsgeheimen'. De publieksjury koos de film als beste Nederlandse jeugdfilm 2015.

Van Staverden is als producent werkzaam bij Bijker film en tv in Amsterdam. Zijn eerdere film 'Achtste groepers huilen niet' won ook al diverse internationale en nationale prijzen, waaronder een gouden kalf en ook een Rembrandt.

'Oorlogsgeheimen' wordt nog uitgebracht in 11 verschillende landen, waaronder Amerika.

reacties (1)

  • Bitana Ndateba Gaby

     

    Film over Oost-Congo ( Ik heb een mooi verhaal om een Film maken) Beste heer/mevrouw, Ik ben Gaby Bitana. Ik woon in Nederland en ik kom uit Congo uit de Banyamulenge-stam / Tutsi van Zuid-Kivu in het oosten van Congo. In ons land hadden/hebben wij veel problemen. Ik wil graag een documentaire of een film maken over een meisje, die werd ontvoerd, verkracht en mishandeld door rebellen. Met deze menselijke overtreding werd ik echt geraakt! Dit is een voortdurende schending tot nu toe. Ik weet niet hoe dit idee te kunnen realiseren wordt en hoe kan ik dit verhaal kan realiseren. Aan de verwezenlijking van deze film, zal ik plezier hebben. Als ik de kans heb om u te ontmoeten hebben, kan ik u alles uitleggen. Zou u met mij hierover willen praten? Ik zit te denken aan een film met de naam "Where are the human rights ? " In het bereiken van deze film, hoop ik dat veel mensen gaan zien hoe belangrijk het is om noodzakelijke maatregelen te nemen om deze gewelddadige actie te stoppen. Graag hoor ik van u. Met vriendelijke groeten, Gaby Bitana

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert