Twee miljoen uit reserve voor tegenvaller grondexploitatie

DRONTEN
De gemeente Dronten moet twee miljoen euro uit de reserves halen omdat de grondexploitatie minder heeft opgebracht dan verwacht. Dat blijkt uit de jaarrekening die de gemeente maandag presenteerde.

Het tekort op de grondexploitatie is ontstaan doordat er weinig grond verkocht is en doordat de grond minder waard is geworden.

De reservepot voor het grondbedrijf is nu leeg. Toch hoeft dat volgens wethouder Ton van Amerongen voor de komende jaren geen probleem op te leveren. Door de aantrekkende economie verwacht hij dat er geen nieuw tekort ontstaat.

reacties (2)

 • omaatje 71

   

  Geen afdracht aan de belastingdienst. Nu geld uit de reserves halen. Blijft er nog wel geld over voor de mensen die een beroep op de gemeente doen omdat ze niet voldoende middelen hebben om rond te komen. De minima en de chronische zieken zijn op vele gebieden het haasje.

  reageer
 • Opa 70 jaar

   

  .. De gemeente Dronten moet de hand op de knip houden.. Ze hebben de centjes straks hard nodig om brood, bad en bed te verschaffen aan zielige gelukzoekers. Het wordt door de regering verplicht gesteld!!! Wij gaan wel naar de voedselbank, wat een mazzel hebben wij toch!!! .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert