100 arbeidsplaatsen weg bij Antonius Ziekenhuis

EMMELOORD
Bij het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord verdwijnen honderd banen. Dat heeft de directie maandagmiddag meegedeeld aan het personeel. Wat precies de gevolgen zijn voor het personeel is nog niet helemaal duidelijk.

Volgens bestuursvoorzitter Jack Thiadens zal het ziekenhuis er alles aan doen om personeel naar ander werk te begeleiden. Het ziekenhuis zoekt daarom samenwerking met andere zorgaanbieders zoals de MC-groep, Kwadrant en Plantein. De directie kan gedwongen ontslagen niet uitsluiten.

Daarnaast wil de directie de kosten terugbrengen door kritisch te kijken naar het vastgoed van het ziekenhuis. Twee jaar geleden kondigde het ziekenhuis nog uitbreidingsplannen aan in Emmeloord en is er grond aangekocht voor nieuwbouw.

reacties (6)

 • Sandra

   

  Niet iedereen is zo kortzichtig hier in de NOP hoor. Dat wil ik wel even rechtzetten. Wij, en ik ken heel veel anderen hier gaan nog altijd naar de MC hoor. Hier in Emmeloord of in Lelystad.

  reageer
 • tja

   

  Roel beslist dat? Maar maak je niet druk, daar staan de Antonius klanten niet op te wachten, die rijden desnoods naar sneek.

  reageer
 • sjon

   

  Misschien zou het wel goed zijn als het MC het deel van Anthonius Emmeloord gaat overnemen.

  reageer
 • Roel

   

  MC deugde toch niets van in de ogen van Emmeloorders? Antonis, dat was het! En nu moet MC opeens samenwerken met Antonis? Bekijk het maar! Voor de ontslagen medewerkers hoop ik dat ze snel weer aan het werk komen. Het allerbeste gewenst.

  reageer
 • Polderaar

   

  Alles goed en wel, maar we gaan dus niet naar de MC Groep. Voor de zorg die niet door AZ-Emmeloord geleverd gaat worden, gaan we dus naar Heerenveen of Zwolle. Want richting Lelystad, dat is helaas een (Ketel)brug te ver.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevolandse

   

  Met minder mensen wil iedereen (zorg in het algemeen in heel Nederland) de goede zorg proberen te handhaven! Nou, dat kunnen ze vergeten, het heeft altijd gevolgen voor de patiënt! Mensen in de top weten het allemaal precies maar de mensen op de werkvloer zelf weten wel beter!!!! Het is helaas overal hetzelfde en zal waarschijnlijk alleen maar erger worden!!!!! Een sombere toekomst!!!!! Sterkte voor alle betrokkenen die eruit moeten of een andere functie krijgen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert