Flevoziekenhuis wil inzage in medicijngegevens

ALMERE
Het Flevoziekenhuis in Almere roept patiënten op om toestemming te geven voor het inzien van medicatiegegevens. Sinds kort kunnen zorgverleners deze gegevens niet meer inzien zonder toestemming door de privacywetgeving.

Tot nu toe heeft ongeveer een kwart van de Almeerders toegezegd dat het ziekenhuis inzicht mag hebben in hun medicatie. Maar volgens het ziekenhuis moet dit aantal omhoog, omdat inzage belangrijk is bij het voorschrijven van de juiste medicatie. Zeker bij spoedgevallen.

Wie niet akkoord gaat, moet zelf een actueel medicatie-overzicht bij zich hebben.

reacties (7)

 • ach soooo

   

  Grappig dat ze dat willen. Van de wee toevallig een staatje gezien, nieuwe medicatie en wat er gebruikt werd...rijtje van 4 medicijnen, waarvan er 3 al jaren niet meer gebruikt werden...en ja dit was voor de handigheid......men mocht dus dit inzien en gebruiken om GEEN fouten te maken of het juiste voor te kunnen schrijven in combi met..... Tja als de basisgegevens dan al niet meer kloppen....... Nee ik onthoud zelf wat ik gebruik en geef het door....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Hoezo verzwijgen? Dat klinkt alsof ik iets verbodens doe, terwijl het gewoon mijn wettelijk recht op privacy is. Ik heb twee dure chronische erfelijke aandoeningen en ik heb geen zin om met welke verzekeraar dan ook daarover in gesprek te gaan. Ze zijn immers geen dokter. De dokter doktert, de verzekeraar verzekert. Chronisch zieken zijn al genoeg genaaid de laatste jaren.

  reageer
 • Dirk Za

   

  U bent van plan zaken voor de verzekeraar te verzwijgen?

  reageer
 • Andreee

   

  Gaat u dat even halen wanneer u bewusteloos op straat gevonden bent?

  reageer
 • BG

   

  Heel simpel, men kan een medicijnpaspoort bij de apotheek opvragen. Daar staat alle relevante medicatie in vermeld die een persoon momenteel gebruikt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Arie

   

  misschien kunt u toevoegen hoe je dit moet regelen?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Eerst zou er het EPD komen, en al snel bleek dat dat haaks stond op de privacy. De politiek trok zelfs aan de rem (terwijl de politiek meestal luid staat te applaudisseren bij volstrekt rampzalige IT-projecten, nietwaar?). Het bleef even stil...en toen kwam de sector zèlf met een oplossing! Welke waarborg hebben we als patiënten dat ons medisch dossier nu niet bij de verzekeraar terechtkomt? Geen enkele dus. Natuurlijk is het nuttig dat een ziekenhuis weet wat ik slik als ik er buiten bewustzijn word binnengebracht. Dus ik ga wel een lijstje bij me dragen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert