Gemeente wil Brouwmarkt van bedrijventerrein verwijderen

ALMERE • Di 21 april 2015 | 14:37 • Dinsdag 21 april 2015 | 14:37
De gemeente Almere probeert de Brouwmarkt weg te krijgen van bedrijventerrein Markerkant. De Brouwmarkt is een landelijke internetwinkel die behalve grote vergistingsketels en pakken mout ook kleine potjes gist en andere zelfbrouwartikelen verkoopt.

Voor de Raad van State zei de gemeente dinsdag dat de Brouwmarkt voornamelijk aan detailhandel doet en dus in het winkelcentrum zou moeten zitten. Om het bedrijf tot verhuizen te dwingen, scherpte de gemeente het bestemmingsplan van Markerkant aan, waarbij het detailhandel onmogelijk maakt.

Directeur Van Gelder van de Brouwmarkt vindt het niet eerlijk en onbegrijpelijk dat bouwmarkten wel op bedrijventerreinen mogen zitten. Volgens hem verlaten ook daar veel mensen met zakjes klein spul de winkel. De komende twaalf weken gaat de Raad van State onderzoeken of de gemeente de Brouwmarkt terecht als detailhandel ziet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel