Politie rijdt opnieuw langzaam op A6

FLEVOLAND
De politie reed woensdagochtend langzaam over de A6 van Emmeloord naar Almere.

De agenten van Midden Nederland voeren actie omdat er geen schot zit in de cao-onderhandelingen. De stoet begon rond 9 uur in Lemmer en rijdt zo'n 60 kilometer per uur over de volle breedte van de weg zodat er niet ingehaald kan worden.

De politie hield twee weken geleden al dezelfde protestactie, maar dan van Urk naar Lelystad en terug.
reacties (38)

 • Wilfred

   

  Lieve bijzonder, Het lijkt mij heel sterk dat jij elke flevolandse diender kent. Daar komt bij dat flevoland nu onderdeel is van de eenheid midden Nederland. Deze reden dus ook mee in de stoet. Mocht het nu echt zo zijn dat je ze allemaal kent, overweeg dan eens om jezelf op te laten nemen in een psychiatrisch ziekenhuis. Het neigt dan namelijk naar ziekelijk obsessief gedrag om al deze gezichten uit je hoofd te leren.

  reageer
 • Bis

   

  De stoet had gewoon over 1 rijstrook moeten rijden, zodat de andere open blijft. En dan ook nog met zwaailampen aan, maar zonder geluid. En een beetje spandoeken kan ook wel. Mensen die achter in de file aansluiten weten anders niet wat er aan de hand is. Bij het passeren wordt de bedoeling dan duidelijk en kun je zelfs een duim opsteken. Anders ben je niet op de hoogte van de situatie en brengt dit irritaties met zich mee.

  reageer
 • Jake

   

  zo weer een werkdag naar de kloten, lekker de burger gefrustreerd , en met elkaar een hoop lol gehad. Volgende keer ook maar wat broodjes bestellen want het was wel een lange rit joh!

  reageer
 • bijzonder

   

  voor de derde keer op rij geen flevolandse diender te zien die hieraan meedoet, zouden het toch de beroepsdemonstrantien van de politiebonden zijn die de indruk willen wekken dat zij namens de echte dienders spreken?

  reageer
 • Peter

   

  Wat een onzin. De gemiddelde mens heeft geen werk? Feitelijk onjuist dus. Stemmingmakerij niet meer en niet minder.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans

   

  De gemiddelde mens heeft een uitkering? Er zijn 800.000 werklozen in Nederland. Tel daar nog de bijstandsmensen bij, over hoeveel hebben we het? Als ik zie hoe mensen hier totaal zonder enig respect te keer gaan, terwijl ze wel verwachten dat diezelfde politie in actie komt als de veiligheid in het geding is. Wat een kleinzieligheid.

  reageer
 • Ingrid

   

  De studenten waren van plan een feestje te houden voor 700 mensen in een ruimte voor 300 mensen. Bovendien zijn er vernielingen aangericht. Van een iets andere orde lijkt mij dan een aangekondigde langzaamaan actie.

  reageer
 • Herman

   

  Toen ze hiervoor kozen, hadden ze vast niet bedacht dat ze 5 jaar geen loonsverhoging zouden krijgen. En ondertussen wel zich inzetten voor de veiligheid, ook voor zeurpieten zoals jij.

  reageer
 • Joop

   

  Ik vind de salarissen belachelijk laag. Maar deze actie ook bijzonder hufterig.

  reageer
 • Nee andere route eerder/ later vertrekken.

  reageer
 • MKB CROWDFUNDING

   

  Politie verdient meer waardering ,Maar bereikt het tegen overgesteld ! Zeg te zacht gaan rijden op de snel weg .Ik doe hierbij aangifte tegen alle politie agenten die te zacht over de A6 gingen rijden ,en hiermee BEWUST achter opkomend verkeer ingevaar CQ deed hinderen.Dat men dit ook nog deed omdat men een loonsverhoging kennelijk wil afdwingen is alleen maar lager van het laagst. Er bestaat heus wel recept voor politie ,maar nergens is er een branche en of organisatie te vinden waar de afgelopen 25 jaar zoveel geld naar toe is gegaan .Iedereen leest iedere verkiezingen weer er gaat meer geld naar veiligheid CQ politie .Uit eindelijk laat men zich door firma volks wagen om kopen met steekpenningen en liet het programma RAMBAM onlangs nog zien dat als je zo eerlijk bent dat je een portemonnee vindt met geld er in en deze afgeeft bij de politie ,deze portemonnee vervolgens weg is inclusief geld .Dus Als politie in Nederland nog geen eens er voor kan zorgen dat een eerlijk terug gebrachte portemonnee met geld terug kan geven .Lijkt het mij juist dat politie eerste eens orde op zaken moet stellen voordat je loonsverhoging wil gaan vragen .Nu roepen dat je een laag loon hebt is onzin ,voordat je agent werd wist je wat je loon voorwaarden waren en je eventuele mogelijkheid op doorgroei .Politie agent krijgt onregelmatigheid toeslag ,dit terwijl veel ondernemingen in deze onregelmatige tijd soms met moeite personeel kunnen behouden . Als wij te zacht rijden of te hard krijgen we een bon ,politie Nederland maakt er een feestje van om te zacht te gaan rijden en vervolgens zwaai lichten te gebruiken ,dit lijkt mij misbruik van mogelijkheden van politie functie . ( zie politie wet ) Gebruikt de politie altijd zwaailichten en sirene in het verkeer bij een spoedgeval? De politie mag uitsluitend met toestemming van de meldkamer gebruikmaken van optische en geluidssignalen. Deze toestemming vervalt als bijvoorbeeld een andere hulpdienst al op de plek van het incident is aangekomen. Zo kan het dus gebeuren dat een politievoertuig met zwaailichten en sirene een kruising oversteekt, om snel daarna met het normale verkeer verder te rijden. In sommige situaties rijdt de politie met spoed, maar zonder zwaailichten en sirene. Bijvoorbeeld bij gijzelingen, overvallen, inbraken en zelfdodingen. Dit doet de politie om de kans op een heterdaad situatie te vergroten en daders te kunnen aanhouden, of om te voorkomen dat zaken (nog) ernstiger worden.

  reageer
 • marcel

   

  Ze mogen juist blij zijn dat ze werk en inkomen hebben hoe hoog of laag die ook mag zijn, ze hebben tenminste werk. En dan nog gaan klagen ook nog. De gemiddelde mens in Nederland heeft geen werk, die moeten rond komen van een uitkering. Ik heb er gewoon tussendoor gereden vandaag en geen agent die er iets tegen deed.

  reageer
 • Jan

   

  En juist al die reacties geven aan hoe dom met blijkbaar is met het voeren van deze actie. Alle sympathie verdwijnt als sneeuw voor de zon. Hadden ze dat bij de politie niet zelf kunnen bedenken? En hoezo, men had dit kunnen weten? Je bedoelt dat mensen dan maar thuis blijven, ipv te gaan werken? Over kinderachtige reactie gesproken...

  reageer
 • Herman

   

  Tjonge jonge jonge. Wat een kleinzielige reacties weer. Natuurlijk mag een burger dit niet doen! Een burger mag ook niet met sirene's aan te hard rijden op weg naar een ongeluk. En hou eens op met dat gezeur over belastingcenten! De werkenden onder jullie zitten hier ook te reageren in de baas z'n tijd. Toen de politie geen bekeuringen uitdeelde, hoorde je niemand. Maar als er een actie is waar je wel eens ietsiepietsie last van zou kunnen hebben.....als er een vrachtwagen op z'n kant ligt, kun je er ook niet langs. Als er file is, kom je ook te laat op je werk. Kom op zeg, niet zo kinderachtig.

  reageer
 • momo

   

  Als ik zo aktie voer wordt ik ontslagen en zij doen maar gewoon. Ik kan er toch niets aan doen dat ze te weinig verdienen maar ik wordt er wel voor gepakt. Willen we allemaal niet wat meer verdienen? Zou wat worden als we allemaal aktie gaan voeren. En rekening hiermee houden?? hoe dan? er is maar een snelweg richting almere. Moet ik dan voor dag en dauw de deur uit omdat zij zo nodig dwars willen liggen.

  reageer
 • Ron

   

  En wie treffen ze hier nu mee?

  reageer
 • ph

   

  ik denk ook dat deze actie weinig respons teweeg brengt vanuit de politiek, nog geen week geleden moesten we aanzien hoe agenten de ook vreedzame actie van studenten in Amsterdam het maagdenhuis ontruimde. nu moeten de burgers wel deze actie van de politie zelf accepteren omdat er na de politie geen instantie is die deze actie kan aanpakken. en dat is wat mijn steekt, de student mogen niet en worden aangepakt terwijl niemand de politie kan aanpakken en ze hebben dus de vrije hand om burgers te hinderen. wil wel zeggen dat ze wat mijn betreft meer mogen verdienen en betere werk omstandigheden mogen hebben gezien hoe de maatschappij verhard.

  reageer
 • knor

   

  Als??? Je bedoeld zeker dan Die rechtskennis?? Een beetje wet en regelgeving zul je bedoelen. Niet echt vergelijkbaar met een rechtenstudie.

  reageer
 • almere stedewijk

   

  belagelijk dit, ze kiezen zelf voor dat beroep!!! en da maar piepen

  reageer
 • Drontenaer

   

  Dat men aandacht vraag voor een andere / betere CAO alle begrip voor. Alleen de uitvoering is minder geslaagd; - Wat gebeurt er als ik met 60 km/u van Groningen naar Maastricht rijdt ? - Als dit je wijze van actie voeren is, moet je ook niet klagen als je niet de beoogde wijze van respect krijgt..... Mijn inziens is de beoogde verbetering aangaande de CAO (in financieel opzicht) inmiddels verspeeld door de schade welke de Nederlandse economie hiermee toegedaan is... Vragen om meer en onderwijl andere beroepsgroepen (opzettelijk) (financiële) schade toebrengen door dit soort acties is volstrekt ongepast

  reageer
 • Jacobus MG

   

  "Dit is burgertje pesten. Niks meer en niks minder. Volgens mij moeten ze in Den Haag zijn voor dit soort zaken. Niet werkend Nederland lastig vallen!" Beste belastingbetalers, wederom wordt hier aangetoond dat de politie er niet voor u is, maar tegen u is. Vandaag u hinderen om op u werk te komen en morgen u vanachter een boom bekeuren omdat u 3 km. per uur te snel rijdt. Maar als u overmorgen een beroep op ze moet doen, heeft men geen tijd voor u...

  reageer
 • burger

   

  Ik ben het niet eens met de wijze waarop deze actie wordt gehouden. Dit treft de burger en niet de politiek, dus ga idd naar Het Binnenhof. Hiermee verspeel je credits bij de bevolking die misschien wel begrijpen dat je salaris omhoog moet. Aan de andere kant wist men al dagen dat dit zou gebeuren dus eerder van huis gaan ivm verwachte drukte had een optie geweest Een opleiding tot agent is geen MBO 3 zoals iemand meende en met de stijgende ' harde' criminaliteit mogen ze er van mij echt wel centen bij krijgen. Zij komen in heel andere situaties dan wij ooit zullen komen. Dus misschien eerst eens nadenken alvorens te reageren?

  reageer
 • Wat een kinderachtige reacties zeg. Denk je nou werkelijk dat ze dit doen om jullie te pesten? Dit was al ruim een week bekend je had er rekening mee kunnen houden. Ik denk dat menig mensen die hier klagen niet weet wat een agent verdient. Laat staan wil voelen wat ze af en toe meemaken. Tuurlijk kies je zelf voor dit beroep maar vergeet niet dat het ook een zwaar beroep is. Een beetje respect is wel op zijn plaats. En als je dat niet hebt los je problemen dan voortaan zelf op

  reageer
 • Freek

   

  Dit is werkelijk te triest voor woorden. Ik snap alle frustraties bij de agenten, maar dit raakt alleen de hard werkende burgers weer.

  reageer
 • Jan

   

  Er is al vaker geschreven dat ze heel veel andere opties hebben. Ten eerste, de simpelste, geen bekeuringen voor kleine overtredingen. Dat komt meer aan bij de beslissende partij, de regering. Nu wek je bepaald geen sympathie door iedere hardwerkende burger die al genoeg onbetaalde uren maakt om naar zijn of haar werk te komen. Gewoon idioot dat ze dit doen, en eigenlijk machtsmisbruik, net als de vrachtwagenchauffeurs dat ook gewoon denken te kunnen doen, is dit gewoon dom in alle opzichten.

  reageer
 • A.

   

  @Jeroen. Mbo3? Gezien de wetskennis en dergelijke lijkt het meer een rechtenstudie als bijv. Advocatuur en dat noem jij mbo3?

  reageer
 • Jeroen

   

  Het hele land is in een crisis, en ieder bedrijf let op zijn centen, maar zij moeten er weer geld bij. EN dat terwijl zij helemaal niet zo slecht betaald worden voor het werk wat zij doen. Het is eigenlijk niet meer dan MBO 3 niveau. Een conducteur krijgt nog minder betaald, en staat aan de zelfde gevaren bloot.

  reageer
 • burgertjepesten

   

  Dit is burgertje pesten. Niks meer en niks minder. Volgens mij moeten ze in Den Haag zijn voor dit soort zaken. Niet werkend Nederland lastig vallen!

  reageer
 • Gerard

   

  wat een ongelofelijk stel kleuters .... dergelijke banen, waarbij blijkbaar tijd over is om belastinggeld te verkwanselen, verdienen niet meer dan het minimum loon !

  reageer
 • trop

   

  Actie voeren prima, maar deze wijze niet ok. Ik kom veel later op mijn werk zo. overigens sluit ik me erbij aan dat deze rijstijl absoluut niet door de beugel kan. Wij worden bekeurd als we dit doen. Politie staat in deze situatie echt niet boven de wet. ook het feit dat hier dienstauto's voor gebruik worden kan echt niet

  reageer
 • moeten ze dan maar hun werk neerleggen? Geen 112 meldingen meer doen?? Waar andere hun werk neerleggen tijdens de staking kan de politie dit nooit doen. Als je toch geen goed woord over hebt voor ze (het zijn gewone mensen net zoals jij en ik) hou dan gewoon je mond. Hun betalen net zo goed belasting en toen de vrachtwagens massaal stil gingen staan op de snelweg hoorde je ook niet zoveel mensen. Ik hoop op een betere cao voor iedereen want het leven wordt steeds duurder maar de salarissen stijgen niet mee.

  reageer
 • bw

   

  Als wij dit zouden doen dan krijgen wij een bekeuring en ook nog te bedenken dat dit de aanvoerroute van het ziekenhuis in lelystad een almere is

  reageer
 • Pieter

   

  Van onze belasting centen

  reageer
 • jan Drost

   

  schandalig. als ik zo langzaam rijdt en blijf nog links rijden ook krijg ik een dikke bekeuring. wat ik nog veel erger vind is dat ze hun dienstwagen er voor gebruiken. De auto van hun baas en van ons belastinggeld.

  reageer
 • Chris

   

  Afgezien van de overlast en het gevaar (volgens mij is de politie er voor onze veiligheid), verbaas ik me erover dat ze dit ook nog doen met publieke middelen die wij als burger betalen.

  reageer
 • menno

   

  belachelijk ik mag ook niet langzaam rijden op de snelweg

  reageer
 • Beo

   

  Succes met jullie actie vandaag....

  reageer
 • Henk

   

  Waarom, ze brengen op deze manier meer achade toe aan hun imago dan voortgang in de cao onderhandelingen. Zet het binnenhof dicht, tijdens belangrijke vergaderingen de sirene aanzetten op het binnenhof. Derhalve hoop ik voor een ieder een goede cao maar, houd eebs rekening met de neven schade voordat men een aktie bedenkt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert