Rioolheffing in Lelystad komende jaren weer flink omhoog

LELYSTAD
De belasting voor het riool gaat de komende jaren in Lelystad flink omhoog, als het aan het college ligt. De gemeente heeft veel geld nodig om de komende tijd het riool te inspecteren, te renoveren en uiteindelijk vervangen.

In 2043 moet begonnen worden met het vervangen van het stelsel. Daarvoor is dan 100 miljoen euro nodig. Tot die tijd wil de gemeente de levensduur oprekken en daar waar nodig renoveren.

Om aan het benodigde geld te komen gaat de rioolheffing omhoog. Vorig jaar ging die al naar 126 euro en stijgt nu naar 165 euro in 2021. De raad moet zich in het najaar nog buigen over het voorstel.

reacties (10)

 • Koos

   

  Waarvoor betaal je rioolheffing, voor aanleg, vervanging, onderhoud enz. Nu de inning niet is gebruikt voor de voorziening voor de toekomst maar is gedeeltelijk is toegevoegd aan de algemene middelen is het de makkelijkste manier om ons weer extra te belasten. Nu de heffing met verhoging gebruikt wordt als voorziening voor de toekomst mist de algemene middelen de bijdrage uit de rioolheffing, of zou dat in de 100miljoen verrekend zitten! Ik denk het wel.

  reageer
 • kritiesj

   

  Duidelijk een gevalletje van stront aan de knikker

  reageer
 • Opa

   

  .. De gemeente praat over het jaar 2043, dat is over 28 jaar!! Als Flevoland zo blijft zakken dan is Lelystad tegen die tijd één groot beerput. Waarom de lasten dan verhogen???? .

  reageer
 • robert

   

  De mensen in de gemeenteraad kunnen ook niet zonder hun champagne het geld moet toch ergens vandaan komen.

  reageer
 • Herman

   

  Wat is dit nou weer voor onzin? Denk je nou echt dat de rioolbelasting omhoog gaat omdat de gemeenteraad champagne drinkt?????

 • ton

   

  de riool belasting is dit jaar verhoogd met 87 % regeren is vooruit zien . Ze worden in de raad er wel voor betaald maar doen er niks goeds voor. bij hun en ook onze regering heet het bezuiniging maar voor ons is het lasten verzwaring . zie maar dat je zelf uit komt met je pein.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Inwoner

   

  Kunnen ze ook een keer gewoon goed met ons geld omgaan waar moet ik terecht als ik tekort kom. Op deze manier kan ik ook in de raad zitten ...ik kom te kort dus laten we iets verhogen. Nee ik kom te kort dus ik heb het niet goed ingeschat en heb niet goed op het gemeenschapsgeld gelet, daar zit het hele probleem lekker makkelijk uitgegeven als het niet uit je eigen Portemonee komt en dan nog een goed inkomen hebben ook. Wanneer houd het eens op dat dit vervangen moest worden was al bekend met het realiseren van Lelystad waarom is daar geen rekening mee gehouden .....het erge is dat het niet alleen bij de reiniging is maar bij alle posten komen we niet uit hup een verhoging bah.

  reageer
 • KC

   

  .Je hebt helemaal gelijk. Een aantal partijen hebben al jaren geleden dat afgeschreven moest worden op het rioolstelsel. Dat hebben de VVD en de PvdA altijd tegen gehouden, zodat wij nu de rekening krijgen gepresenteerd en dat met droge ogen gepresenteerd door een een SP-er. Lekker hé op het pluche. .

 • kees d.

   

  Gemeente Lelystad weet al jaren dat onderhoud cq vervangingen aan het riool moet worden gedaan. Men weet ook al jaren dat de grond waar het rioolstelsel in ligt inklinkt en verzakt. Men had hiervoor ook geld kunnen reserveren. Maar nee in plaats van sparen vind men het normaal om de woonlasten van de inwoners weer grof verhogen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik wil wedden dat als de gemeente was gaan sparen dat dan het verwijt had geklonken dat ze belastinggeld aan het oppotten zijn.

 • frits

   

  Ze gaan nu toch ook geld reserveren? En zoals overal in Nederland, wordt dat opgebracht door de rioolheffing. Lelystad had jarenlang de laagste rioolheffing van Nederland. Ook nu is die heffing nog niet hoog. De inwoners hebben dus jarenlang geprofiteerd, en gaan nu eindelijk een normalere prijs betalen. Ik vind ook dat de gemeente veel geld verkwist aan onzin als citymarketing en evenementen, maar qua riolering hebben we geen klagen.

 • mar

   

  helemaal mee eens, wanbeleid van bestuurders moet eens stoppen .

 • Jos '56

   

  Als de gemeente alle onzinnige dingen eens gaat schrappen en het geld dat vrijkomt hiervoor gaat reserveren !!

  reageer
 • Barbara

   

  Vertel eens Jos'56, noem ons de onnodige dingen a.u.b. dan wordt bevolking wijzer i.p.v armer zoals nu.

 • bb

   

  De graaiers gaan weer beginnen Makelijk als je gewoon kan pakken dan kunnen ze nog meer gaan uitgeven

  reageer
 • inwoonster

   

  Dat is nu al begonnen hoor! Kijk maar eens op de WOZ beschikking van dit jaar en vorig jaar naar je rioolbelasting :(454575

 • nou ja

   

  Nou ja zeg. ...had dat potje allang niet moeten bestaan? Het word steeds gekker alles word je door de strot geduwd hier. Het is dat mijn werk hier is anders wist ik het wel. ..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert