Lange rijen voor baan bij Batavia Stad

LELYSTAD
Op de banenmarkt van Batavia Stad in Lelystad zijn woensdag 700 mensen afgekomen. Het koopjesdorp heeft momenteel 75 tot 80 vacatures bij de verschillende modeketens en restaurants.

Kandidaten kunnen tijdens sollicitatie-speeddates van 5 minuten op maximaal 3 banen solliciteren. De hoeveelheid kandidaten zorgt voor lange wachtrijen, die kunnen oplopen tot 2 uur.

Toch zijn de sollicitanten erg positief omdat zij via deze weg geen sollicitatiebrief hoeven te schrijven en zichzelf direct kunnen presenteren. Batavia Stad is tevreden over de opkomst.
reacties (8)

 • M.

   

  Tuurlijk kwamen er geen 700 man in een tijdsbestek van drie uur. In totaal zijn er ongeveer 700 man geweest ja, maar verspreid over de dag. 'S morgens voor de STM/ASTM functies en in de middag voor FT/PT, weekend en vakantiemedewerkers.

  reageer
 • P.H.

   

  Solliciteren gaat tegenwoordig van achter je computer in je luie stoel. Deze 700 mensen hebben juist het initiatief genomen om te komen voor een gesprek. Maar als er dingen gezegt worden en niet na worden gekomen hebben ze het recht om te 'mekkeren' zoals je dat zo leuk zegt. Dus als je er niet was en het niet hebt mee gemaakt mag je je commentaar voor je houden

  reageer
 • Frenky

   

  700 mensen die te lui zijn om een sollicitatiebrief te sturen en dan alsnog mekkeren dat ze lang in de rij moeten staan. Waar gaat het heen in deze wereld?

  reageer
 • Barbara

   

  Het gaat er om dat men in de oproep geen waarheidsgetrouwe openheid toont in de angels die daar onder dat grazig groene weitje met onprofessionele aanpak groeiende zijn.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, beste mensen, de arbeidsmarkt is geen 'sellers market' meer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pamela

   

  Ja hoor je mag voor 3 banen solliciteren. Ik heb dik een uur staan wachten voordat ik aan de beurt was. Mocht maar uit 2 categoriën een keuze maken en mocht maar voor 1 solliciteren die me ook nog teleur moest stellen met uren. Echt een bar slechte bedoeling 700 mensen laten komen in 3 uurtjes!!

  reageer
 • Joop

   

  Ja hoor, krijg je de kans en dan nog zeuren? Er lag geen rode loper en een top salaris voor je klaar?

  reageer
 • H. de Wit

   

  Jammer van de slechte organisatie. Het was een chaos. Je kunt mensen niet uren in de kou laten wachten. Van Randstad zou je een professionelere aanpak verwachten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert