Inenten kan weer met Terumo-naald

FLEVOLAND
Zorggroep Almere en de consultatiebureaus van Icare in Flevoland gebruiken bij het inenten van jonge kinderen weer gewoon de naalden van het merk Terumo.

Het gebruik van die naalden werd eind maart op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg stop gezet. Er waren lijmdeeltjes in sommige naalden gevonden, die in de bloedbaan terecht zouden kunnen komen.

Bij onderzoek van het RIVM zijn er inderdaad lijmdeeltjes gevonden, maar bij minder dan 1 procent van de naalden. Wat voor effect dat op de gezondheid heeft, wordt nog onderzocht. Volgens het IGZ geven de uitkomsten van het onderzoek geen aanleiding om het gebruik van de veelbesproken naald nog langer te staken.

reacties (3)

 • .\/\/.

   

  Je zult maar bij die 1 procent zitten....

  reageer
 • Ivo

   

  Je begrijpt het artikel niet. Het gebruik van de naalden wordt weer vrijgegeven omdat deze weer veilig worden geacht door de IGZ. Degene met de lijmresten daarvan zijn de uitkomsten nog niet bekend.

  reageer
 • zekerjij

   

  "Wat voor effect dat op de gezondheid heeft, wordt nog onderzocht. Volgens het IGZ geven de uitkomsten van het onderzoek geen aanleiding om het gebruik van de veelbesproken naald nog langer te staken." Het wordt nog onderzocht maar de uitkomsten van het onderzoek zijn al binnen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert