Extra ouderavond SGL na zelfdoding leerlinge

LELYSTAD
Scholengemeenschap Lelystad organiseert in mei een extra ouderavond naar aanleiding van de zelfdoding van een scholiere eerder deze maand.

Het meisje zat in de derde klas van de havo en het was de tweede keer in een paar maanden tijd dat de school met zelfdoding te maken kreeg.

Ouders die nog vragen en zorgen hebben, worden uitgenodigd om daar over te praten. Tijdens de avond zijn ook de GGD, het Openbaar Ministerie en de politie aanwezig om informatie te geven. Zo kunnen ouders en docenten tips krijgen over manieren om problemen bij kinderen te herkennen en krijgen ze uitleg over hoe ze eventueel met de school kunnen ingrijpen.

reacties (3)

 • .\/\/.

   

  Je hoeft het niet te lezen natuurlijk. En bovendien: de media mogen berichten wat ze willen.

  reageer
 • Kaya

   

  Zoiets moet je niet in de doofpot stoppen. Het is een goeie zaak dit zoveel mogelijk aandacht te geven aangezien er meer jongeren met zulke gedachten rondlopen. Op deze manier zal er mogelijk eerder ingegrepen worden bij jongeren waarvan ouders/omgeving een vermoeden hebben. De media aandacht hiervoor fungeert dan mogelijk als alarmbel.

  reageer
 • snorretje

   

  wat is de nieuwswaarde van dit item? Normaal is de media terughoudend met items over zelfdoding. Nu is het al het derde item en dan ook nog een item over iets wat alleen voor ouders van kinderen op die school toepasselijk is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert