50PLUS-zetel waterschap pas in mei opgevuld

FLEVOLAND
De zetel die 50PLUS heeft gehaald in het waterschapsbestuur, wordt pas eind mei opgevuld. Dat blijkt uit stukken van het Waterschap Zuiderzeeland.

De zetel wordt ingevuld door Willem Herrebrugh uit Lelystad. Hij heeft gemeld dat hij de zetel aanvaardt, maar pas in mei. De Lelystedeling verblijft een groot deel van het jaar in Zuid-Afrika.

Eigenlijk was Erik Boshuijzen met voorkeurstemmen gekozen, maar deze Almeerder was ook in Provinciale Staten gekozen. Je mag niet in allebei zitten en Boshuijzen koos voor de Staten.

reacties (5)

 • Peter weet het beter.

   

  ... Heel verstandig van Erik Boshuijzen om in de politiek te blijven. Ik ken hem als een goede bestuurder en hij kan ook naar je luisteren en met zijn ervaring en kwaliteit is hij tien maatjes te groot voor de waterschappen. Daar valt hélémaal geen eer te behalen!! ..

  reageer
 • .\/\/.

   

  Meneer Herrebrugh had er aanvankelijk niet op gerekend dat hij zitting zou moeten nemen, maar door de dubbele pet van Boshuijzen werd hij onverwacht toch gekozen. Dat vind ik wel een verzachtende omstandigheid. Wel vind ik dat de plek nu meteen ingenomen moet worden, en dat Herrebrugh er anders van af moet zien. Jammer dat de regelgeving niet vereist dat de plek meteen ingenomen wordt.

  reageer
 • Henk

   

  Ik neem aan dat deze man geen geld ontvangt als hij niet aanwezig is? Of hebben we hier weer iemand die baantjes vooral handigt vind om zijn inkomen veilig te stellen tijdens zijn afwezigheid..

  reageer
 • Koos Hopeloos

   

  Je doet mee met de waterschapsverkiezingen en dan ga je voor het "grootste deel van het jaar" in Afrika zitten... uhh.. wat klopt hier niet??

  reageer
 • .T.

   

  Altijd handig, besturen vanuit Zuid-Afrika. Heb je in ieder geval bij een calamiteit geen natte voeten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert