Bed, bad en brood in Almere gaat voorlopig door

ALMERE
Het Leger des Heils in Almere blijft de zogenoemde bed, bad en brood-regeling voorlopig aanbieden. Het Leger verzorgt deze opvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers sinds februari, op verzoek van de gemeente Almere. Er hebben sindsdien 15 tot 20 mensen gebruik van gemaakt. Op dit moment verblijven er 's nachts vier uitgeprocedeerde asielzoekers.

Het kabinet wil dat de bed, bad en brood-opvang in de toekomst nog in vijf grote gemeenten in Nederland wordt aangeboden. Almere is daar niet bij.

Vluchtelingenwerk Flevoland zegt deze groep asielzoekers voorlopig nog steeds door te verwijzen naar Almere. Die stad is aangewezen om verschillende opvangtaken van de andere Flevolandse gemeenten over te nemen. De gemeente Almere bepaalt vervolgens of aanmelders voldoen aan de eisen voor bed, bad en brood-opvang.

reacties (12)

 • PJ Niebeek

   

  Mensen laat elkaar nou niet uit elkaar spelen door het kapitaal maar ga zij aan zij staan en pak de Rijkste mensen aan die nog geen dubbeltje willen delen en alleen maar meer willen en dat ten koste van andere . kom op take the power back mensen , en ga naar genoeg is genoeg op Facebook .

  reageer
 • VN

   

  Voor al die mensen die nu hun mond vol hebben over het bed, bad en brood akkoord. Het is in strijd met de universele rechten van de mens, dus mensen die pleiten voor dit repressie beleid, pleiten er eigenlijk voor om zelf ook niet meer menswaardig behandeld te worden!

  reageer
 • peterh

   

  geen paspoort of papieren, onbekend waar vandaan? dan inderdaad water, brood en bed. maar wel achter tralies totdat ze meewerken aan uitzetting. geen bezoek, geen privaatlesjes. geen internet geen telefoon.

  reageer
 • Peter w/h Beter

   

  Volgens mij was @ Arie op 23-04-2015 - 14:16:23 duidelijk genoeg geweest!!! Sommige rooien leren het ook nooit!!!

  reageer
 • jan.nop

   

  @KS U weet niet waar u over praat. Sommige kunnen niet teug. Geen paspoort, zodat sommige landen je niet binnen komt. Als christenen naar een IS gebied? Raden wat er dan gebeurd! . wanneer u gelezen heeft wat ik schreef dat las u dat ik heb over gerechtelijke uitspraken. Uw voorbeelden zijn in deze context niet toepasbaar.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • WimH.

   

  Hoe zijn ze hier gekomen , zonder paspoort?

  reageer
 • Dollemina

   

  Dat vind ik ook altijd zo vreemd(geen papieren), als wij Nederland binnenkomen worden we altijd correct gecontroleerd. Als je geen papieren hebt op Schiphol is er een aparte ruimte, blablabla en komt u binnen. We kunnen op die manier de grootste oorlogsmisdadigers van buiten de EU zomaar binnenhalen, nobody cares. Ga eens naar een specialist in een ziekenhuis en je hebt als Nederlander geen identiteitsbewijs bij je: vul maar in, je wordt niet geholpen, je besodemietert de boel in hun ogen. Twee maten meten?

 • Dollemina

   

  Dus ook het Leger maakt zich schuldig aan het niet opvolgen van rechterlijke beslissingen. Uitgeprocedeerd, illegaal, inpakken en wegwezen. Daar zijn rechterlijke uitspraken voor bedoeld.

  reageer
 • Henk

   

  Ja hoor. En als mensen niet terug kunnen? Ik vind dat het Leger nog tenminste zijn christelijke gezicht van mededogen en hulp voor een medemens in nood laat zien. Dit in tegenstelling tot de schreeuwers hier.

 • pfff

   

  Wanneer gaan ze eens bed bad en brood doen voor degene die Nederlander zijn en op straat staan, die geen urgentie krijgen omdat de asielzoekers voor gaan... ik leef al 2 jaar met mijn zoontje van bijna 2 op nog geen 14 vierkante meter.. en ik moet 7 jaar wachten op een huis... Dit hele land is de weg kwijt.!!! geen woorden meer voor..

  reageer
 • Lisa

   

  Kan jij echt bewijzen dat in jouw geval een asielzoeker is voorgegaan? Geloof er niks van. Slachtoffer spelen noem ik dat. Als jij het echt zo zat was, had je al lang alles op alles gezet om uit die situatie te komen. Dat heeft niks met asielzoekers te maken. Overigens gaat het hier om uitgeprocedeerde asielzoekers, die krijgen echt geen huis hoor.

 • willeMstad

   

  De gemeente als Lagere Overheid, die met grote arrogantie beslissingen van hogerhand naast zich neer legt.

  reageer
 • jan nop

   

  wanneer iemand alle mogelijkheden die er zijn heeft benut om te mogen blijven en resultaat is negatief dan is dat met gegronde redenen gebeurt. Jammer/klote maar dan is het wegwezen. pvda standpunt is vrijbrief voor iedereen om zich nooit meer aan welke wet dan ook te houden.

  reageer
 • Herma

   

  En wat met de mensen die niet terugkunn omdat het land van herkomst hen niet toelaat?

 • KC

   

  U weet niet waar u over praat. Sommige kunnen niet teug. Geen paspoort, zodat sommige landen je niet binnen komt. Als christenen naar een IS gebied? Raden wat er dan gebeurd! .

 • kees d.

   

  Deze ellende is door de overheid zelf in de hand gewerkt! Iemand die is uit geprocedeerd moet je niet op straat zetten maar via uitzetcentra begeleiden terug naar eigen land. Als deze mensen eenmaal op straat zijn gezet zijn ze illegaal en niet meer te controleren zoals onze overheid de Nederlanders stelselmatig controleert.

  reageer
 • Arie

   

  Compleet van de pot gerukt deze beslissing! Mensen die ná een uitspraak van de rechter gesommeerd worden het land te verlaten vegen hun kont af met onze rechtstaat! Uiteraard weer geholpen door de grotendeels linkse asielindustrie die zichzelf moreel superieur boven de wet acht. Moet U eens als gewone Nederlandse burger proberen, schijt hebben aan een rechterlijke uitspraak! Die boete, die betalen we gewoon niet, want ik ben het er niet mee eens.. Staat binnen 24 uur de politie bij U op de stoep. Waarom zouden Nederlandse burgers zich überhaupt nog aan de wet houden als begrippen als illegaal en uitgeprocedeerd in Nederland niks meer betekenen? Waarvoor betaal ik nog belasting in dit land? Ouderen liggen in vuile luiers de hele dag eenzaam in een bejaardenhuis, want er is geen geld voor adequate zorg. Maar voor dit soort gelukszoekers, die grif €5000 tot €6000 betalen voor hun illegale reisje naar de EU (tot zover de illusie van de opgejaagde vluchteling die geen nagel aan zijn kont te krabben heeft..) is de Almeerse schatkist een bodemloze put! Maar mooiste is nog wel dat gemeentes die niet meewerken aan het Bed-Bad-Brood akkoord gekort worden op hun financiën. Driemaal raden wie die boete mag betalen.. Ik verklap U alvast, onze gelukszoekers zullen het NIET zijn! Dus de Almeerse burger mag straks ook nog opdraaien voor de boete omdat een stel goedmensen de arrogantie heeft om een rechterlijke beslissing niet uit te voeren, en deze mensen uit te zetten? Naast alle extra kosten van het pappen en nathouden van deze gelukszoekers is de boete ook nog voor rekening van de Almeerse burger! Stuur die rekening maar mooi naar Stichting Vluchteling en Vluchtelingenwerk Nederland. De asielindustrie verdient er bakken met geld aan, dan mag men ook de rekening betalen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert