Vrees voor gevolgen reorganisatie Antonius

EMMELOORD
De reorganisatie van het Antonius ziekenhuis in Sneek en Emmeloord heeft grote gevolgen voor de nieuwbouwplannen van het ziekenhuis in Emmeloord. Dat zeggen Peter Blauw, Willem Keur en Berthoo Lammers.

Zij maken zich vanuit de politiek en het platform voor zorggebruikers al meer dan 10 jaar lang hard voor het Antonius Ziekenhuis in Noordoostpolder. Dat realiseerde in 2009 een tijdelijk pand, maar de nieuwbouwplannen zijn nog niet van de grond gekomen.

Blauw, Keur en Lammers vrezen dat er ook geen nieuwbouw meer komt omdat het Antonius maandag aankondigde dat er arbeidsplaatsen gaan verdwijnen, en dat er kritisch naar het vastgoed moet worden gekeken.

reacties (7)

 • he?

   

  He had Keur niet de grootste mond dat het vooral moest blijven?? Heeft hij wederom een inschattingsfout gemaakt. En ach het wordt schattig dat keffertje Lammers ook weer zijn minute of fame op televisie heeft. Wie stemt in hemelsnaam nog op deze twee mannen?

  reageer
 • net

   

  Emmeloord gaat weer terug naar het polderlandschap wat het ooit was alles wat verdwijnt word niet meer op gevuld kijk golfslag ziekenhuis poldertoren de deeltjes de prins allexsander hal de flats bij kettingplein passage was eens een leuk stadje over 10 jaar weer dorp en is urk een stadje.

  reageer
 • sjon

   

  De enig juiste conclusie. Alleen dan kan men goede zorg verlenen voor de inwoners van Urk en de Noordoostpolder... Weg met de haantjes maar samenwerken dat is het motto... in het belang van de inwoners..

  reageer
 • Teun Nijdam.

   

  De constatering die de drie heren doen aangaande de grote gevolgen voor nieuwbouw,is een in en in trieste. Zeker voor het met ontslag bedreigde personeel. Na tien jaar inzet van de drie heren,lijkt het doek gevallen in de strijd voor een streek ziekenhuis,zoals wij dat polderbewoners vanaf halverwege de jaren 50 tot eind vorige eeuw gekend hebben. Begonnen als ziekenbarak in de oorlog,op de plek waar nu Royalty Koninklijke Huisman is gevestigd. Maar heren na 10 jaar strijdvaardig geweest te zijn,laten we het er toch niet bijzitten?en blijven we ons toch inzetten voor minimaal een 1e hulp post na 17.00 uur en in de weekenden. Of is de maat van Noordoostpolder en ommeland te klein voor 2 ziekenhuizen en 7x24 uurs nazorg?

  reageer
 • IK

   

  Is volgens mij mede het gevolg van de oneerlijke dwang door de zorgverzekeraars om alleen naar het MC te mogen. Antonius wordt maar tot 75% vergoed!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  .Laat Antonius gaan samenwerken met de MC groep en dan intrekken in het oude ziekenhuis. Het kan dan weer een gewoon ziekenhuis worden. Dat bespaart heel wat geld. Ook voor de patiënten uit Urk en de NOP die hoeven dan minder te reizen. In de zorg moet je niet concurreren! .

  reageer
 • jan.nop

   

  Jammer dat juist de mensen op de werkvloer, zoals verpleegkundigen en ondersteunend personeel die zich uit de naad werken en hart op de juiste plaats om anderen te helpen de dupe moeten worden. Of zal wonder geschieden en kader uitgedund gaan worden???

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert