Geen onderzoek naar financiën moskee

ALMERE
De gemeente Almere gaat geen onderzoek doen naar de financiële bronnen van de moskee Omar Ibn Alkhattab in Almere Buiten.

Een motie van de PVV hierover is door een meerderheid van de gemeenteraad verworpen. De PVV-fractie kreeg alleen steun van het CDA en de ChristenUnie.

Volgens de PVV moet het moskeebestuur medewerking verlenen aan een accountant zodat die kan vaststellen hoe de bouw van de moskee is gefinancierd. De partij vreest dat de moskee geld krijgt van radicale organisaties uit het buitenland. Maar de meeste partijen in de gemeenteraad zien geen concrete aanleiding om dat onderzoek te doen.

reacties (7)

 • Henk

   

  Die moskee is transparant en geen aanleiding voor onderzoek zoals is aangegeven. Waarom moet PVV die tegen moskee is haar zin krijgen? Dergelijke onderzoek is niet gebruikelijk dus terecht.

  reageer
 • Joop

   

  Als die moskee zo transparant is, wat is dan de weerstand tegen een financieel onderzoek?

  reageer
 • ron

   

  voorstel: PVV betaald uit eigen zak ; als de uitkomst is in de lijn van de PVV krijgt PVV geld terug ............... Iedereen blij ....

  reageer
 • KDaver

   

  'k Heb te doen met die arme Almeerders die dag in dag uit te maken krijgen met de belachelijke politieke statements van een deel van hun bestuur. Sterkte.

  reageer
 • Ahmed

   

  PVV roept maar wat voor de zoveelste keer, de Moskee is altijd transparant geweest naar de Gemeente en dus meer dan logisch. De leden ( woonachtig in Almere) hebben bewust gekozen om de moskee op eigenkracht te bouwen door ledendonatie en inzamelingen bij o.a. ander moskeeen, op straat etc. Moskee in Buiten is onafhankelijk en wordt niet beïnvloed is vastgelegd. Het moet gaan om de INHOUD ook als het gaat om een lezing, en PVV is vaak uitgenodigd voor debat, maar ja die komen vast niet !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Amr

   

  En terecht!

  reageer
 • Anton

   

  Nee natuurlijk niet. Stel je voor dat je ergens achter komt....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert