Politiek twijfelt over nieuwe lokale omroep

ALMERE
De politiek in Almere kan niet kiezen welke lokale omroep de zendvergunning moet krijgen.

Volgens het college van burgemeester en wethouders heeft Media036 de beste papieren. Maar de gemeenteraad vindt deze omroep niet representatief genoeg. Ook zijn er twijfels over de begroting. Dat laatste geldt ook voor de Almeerse Omroep Stichting AOS. Die stichting wil 110.000 euro subsidie terwijl er maar 47.000 euro beschikbaar is. AOS is volgens veel gemeenteraadsleden wel representatief.

De PVV wil laten onderzoeken wat er gebeurt als de gemeenteraad niet kiest tussen de twee initiatieven. Die vraag wordt nu gesteld aan het Commissariaat voor de Media.

reacties (4)

 • Joop

   

  Als ze niet zelfstandig kunnen bestaan, dan gewoon niet. Dat betekent alleen maar dat er te weinig draagvlak is, anders kwamen de adverteerders wel. Overigens betaal ik al jaren aan een internet radio station wat kans ziet daar een fulltime job aan te hebben, alle rechten af te dragen en dat voor minder dan 25K per jaar plus advertenties. Waarom moet dat hier 5x zoveel kosten?

  reageer
 • Joost

   

  Schrap het uitzenden op een te dure kabel en radio frequentie waar toch geen hond naar luistert. Doe alles via internet en geef daar subsidie voor.

  reageer
 • Jim

   

  Het CvdM schrijft daarover het volgende: 'Voor elke gemeente krijgt slechts één instelling een uitzendvergunning, die geldt voor een periode van vijf jaar. Een aanvraag voor een aansluitende periode moet zes maanden vóór het verlopen van het aanwijzingsbesluit worden ingediend. Ook andere partijen kunnen op dat moment een vergunning aanvragen. Als meerdere aanvragers aan de voorwaarden voldoen, dan is het gemeentebestuur verplicht het samengaan van die instellingen te bevorderen. Als het gemeentebestuur daarin niet slaagt, wijst het Commissariaat één van de instellingen aan. Bij zijn besluit houdt het Commissariaat rekening met de voorkeur van de gemeenteraad en let het op alle factoren die voor het functioneren van de media-instelling van belang zijn'.

  reageer
 • F. van der Berg

   

  Is niet een optie om advies te geven van pas je PBO aan en dan krijg je de licentie wel? Want mensen zijn vervangbaar. Qua geld ligt wel moeilijker dat probleem recht te zetten, daar had media036 wel iets beter kunnen verantwoorden en verzekeren dat hun begroting goed zou zijn. Jammer, het leek me in ieder geval de beste optie, maar zoals nu lijkt is het 50/50 geen of wel omroep en van die 50 wel weer 50/50 AOS/Media036.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert