Vier Urkers kregen een lintje

URK
Vier Urkers kregen vrijdagochtend een lintje van burgemeester Pieter van Maaren. Drie van hen zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje - Nassau, één Urker krijgt de titel Ridder in de Orde van Oranje - Nassau.

Wie kregen een lintje en waarom?

Ridder in de Orde van Oranje - Nassau
De heer Roelof Oost
Sinds 1978 vrijwilliger bij Zwemclub '78. Ook politiek actief voor het CDA, hij is één van de oprichters van de jongerenafdeling van deze partij op Urk. Daarnaast is Oost sinds 1995 vrijwilliger bij de Gereformeerde Kerk Urk.

Lid in de Orde van Oranje - Nassau
Mevrouw Co van den Heuvel - Hoekstra
Ze is vanaf 1982 voorzitter van de vrouwenvereniging Febe van de Christelijk Gereformeerde Kerk Maranatha. Ze heeft de tuinclub 'Grune fingers' opgericht en is vrijwilliger bij hulporganisatie Schreeuw om Leven. Sinds 2004 geeft Van den Heuvel waterlessen op basisscholen.

De heer Jan Meindert Keuter
Hij is sinds 1982 voorzitter van de plaatselijke Vereniging tot Bevordering van de Zondagsrust. Daarnaast is Keuter voorzitter van de plaatselijke afdeling Spaans Evangelische Zending en werkt hij bij verschillende christelijke verenigingen.

De heer Jelle van Veen
Hij zet zich sinds 1994 in voor de belangen van de Urker visindustrie. Daarnaast is Van Veen de afgevaardigde voor de visfederatie. Verder is hij bestuurslid voor de stichting visserijdagen op Urk en mede-oprichter van Urk Fishcapital.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert