Lintjes voor uitvinder en vrijwilligers

ZEEWOLDE
Drie inwoners van Zeewolde kregen vrijdagochtend een lintje van burgemeester Gerrit Jan Gorter. Dat gebeurde in paviljoen de Verbeelding. Twee van de heren zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau, een Zeewoldenaar mag zich nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Wie kregen een lintje en waarom?

Ridder in de orde van Oranje-Nassau

De heer P. de Kleijn
Uitvinder op het gebied van de toegepaste chemie. De heer De Kleijn werkt met UV-licht. Hij is de ontdekker de droogmogelijkheden van dit licht. Met de flits van een fototoestel kon hij een vloeistof uitharden tot plastic. Zijn uitvindingen hebben een bijgedrage geleverd aan de medische sector.

Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer H.J. Heino
Vrijwilliger sinds 1975 bij verschillende verenigingen. Hij was secretaris bij een basisschool in Nijkerk en vrijwilliger bij Wolderwelzijn. Daarnaast was de heer Heino voorzitter van de Bridge Club Zeewolde en is hij nu secretaris van Probus.

De heer R.F. van Mourik
Doet vrijwilligerswerk sinds 1980 voor veel verschillende organisaties zoals Veilig Verkeer Nederland, EHBO Zeewolde, hockeyclub Zeewolde en de Bataviawerf. Van Mourik is ook mede-oprichter van de Zeewolder afdeling van het Rode Kruis.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert