Zes Lelystedelingen kregen een lintje

LELYSTAD
In Lelystad zorgt de lintjesregen voor 6 nieuwe gedecoreerden. De uitreiking vond vrijdagochtend plaats in het gemeentehuis van Lelystad. Vijf van de gedecoreerden mogen zich Lid in de Orde van oranje-Nassau noemen, één Lelystedeling is benoemd tot Ridder.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Andries Leo Greiner
Netwerker en promoter van Lelystad en Flevoland. Hij is lid van de raad van toezicht van citymarketing Lelystad. Hij is voorzitter van de Bedrijfskring Lelystad en van het genootschap Flevo. Greiner is ook 8 jaar lang gedeputeerde geweest van de provincie Flevoland.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Leendert Cornelis Schouten
Al meer dan 40 jaar was Schouten vrijwilliger bij voetbalclub SV Lelystad. Voor de club was hij trainer, jeugdtrainer en wedstrijdsecretaris. Daarnaast zorgde hij voor ledenwerving voor de club, mede door toedoen van Schouten verdubbelde het ledenaantal.

Mevrouw Jannetje Elizabeth Vermeulen - Kleijn
Organiseert al 30 jaar activiteiten voor kinderen. In Lelystad doet ze dit als vrijwilliger bij base- en softbalvereniging Falcons. Voor Stichting Europa Kinderhulp zet ze zich in voor kansarme kinderen in Europa.

Mevrouw Carmen Bianca van Leeuwen
Meer dan 20 jaar zet Van Leeuwen zich in voor de vrijwillige brandweer. Verschillende functies vervult ze bij deze organisatie. Ze werd hoofdbrandwacht en later ook brandweerduiker. Binnen de brandweer geldt ze als voorbeeld voor haar collega's.

Mevrouw Wilma Wolse - van Maurik
Sinds haar 14e werkt Wolse als vrijwilligster. Ze begon als organiste en treedt nog geregeld op bij verschillende gelegenheden. Ook speelt ze in verzorgingshuizen, verpleeginstellingen en in de penitentiaire inrichting. Ook heeft ze bestuurlijke functies gehad in de kerk, bij een basisschool, een vrouwenvereniging en bij het Gehandicaptenoverleg,

Mevrouw Adriana Bouman - Van Dalen
Voor de protestantse kerk verrichtte Bouman- van Dalen diverse functies. Ze was diaken, ouderling en voorzitter van het pastoraat. Ze was ook bestuursvoorzitter van Plattelandsvrouwen in Werkendam en Sleeuwijk. Momenteel is Bouman- van Dalen vrijwilliger bij hospice Het Hofje in Lelystad.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert