Zeewolde verscheurt alsnog belastingaanslag

ZEEWOLDE
De gemeente Zeewolde heeft een aanslag forensenbelasting over 2013 alsnog ingetrokken. Het ging om een man uit Soesterberg die een aanslag van 300 euro had gekregen. Daartegen was hij in beroep gegaan bij de bestuursrechter. Forensenbelasting legt Zeewolde op aan mensen die langer dan 90 dagen in een caravan of recreatiebungalow verblijven.

Volgens de Soesterberger kon hij in 2013 onmogelijk meer dan 90 dagen in zijn stacaravan hebben gezeten. In de wintermaanden was de camping doordeweeks gesloten en door ziekte van zijn vrouw moesten ze de stacaravan in april 2013 onverwachts verkopen.

Voor de bestuursrechter besloot de heffingsambtenaar van de gemeente Zeewolde daarop de aanslag alsnog in te trekken.

reacties (5)

 • Marian van der Heijden

   

  Onze caravan is in 2013 te koop gezet Wegens ziekte geen gebruik gemaakt en alleen er heen geweest voor de noodzakelijke onder houd. gelukkig verkocht in 2014 april mei ? Op 1 april begint het seizoen de winter is slapen niet toegestaan .Maar ook ik krijg een aanslag van € 311,00 Gebeld naar Zeewolde Ja zo zijn de regels van de wet . Ook de nieuwe bewoner krijgt de rekening van € 311,00. Belachelijk 30 jaar lang heb ik mijn vakantie geld besteed in Zeewolde .Ik heb de stad zien uitgroeien van een kerk en een politiebureautje tegenover de winkeltjes tot groot dorp. Dit hadden ze nooit voor elkaar gekregen als al die toeristen daar de boodschappen niet deden . een hele nare nasmaak heb ik hiervan . Natuurlijk ga ook ik bezwaar aantekenen . maar dat zou toch eigenlijk overbodig moeten zijn.

  reageer
 • Van Vliet

   

  Had die heffings ambtenaar dat niet eerder kunnen bedenken. Het was toch duidelijk. Typisch het tot de rechter het er op aan laten komen om vervolgens tot de conclusie te komen dat hij ongelijk heeft. Toch geprobeerd deze burger ten onrechte z,n centen te laten inleveren bij de gemeente. Je moet het maar willen. Bah

  reageer
 • janos knos

   

  ik vindt het diefstal om forensenbelasting te heffen van toeristen die al toeristenbelasting betalen. ik zeg...mijdt de graaiende zeewoldse gemeente er zijn meer mooie plekken in Nederland waar u niet wordt bestolen, welkom in Dronten.

  reageer
 • Frenky

   

  Belachelijk!

  reageer
 • Klaas

   

  Wat heeft die rechtszaak nu gekost en wie betaalt dat? Waarschijnlijk niet die hardnekkige ambtenaar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert