Nacht van Oranje houdt het droog

EMMELOORD
In Emmeloord is zaterdagavond de Nacht van Oranje gehouden, de traditionele feestavond voor Koningsdag. In verband met de zondagsrust werd het evenement bewust op de zaterdag gehouden.

De Nacht begon met het hijsen van de grootste vlag van Nederland. Met afmetingen van 22 bij 33 meter is die groter dan het exemplaar dat de afgelopen jaren is gebruikt. De vorige vlag was aan vervanging toe, omdat muizen er gaten in hadden gevreten.

Het evenement was dit jaar verspreid over het centrum van Emmeloord. Op De Deel draaiden dj's luide dancemuziek, terwijl op het Kettingplein coverbands en Nederpop centraal stonden. Op het podium bij café The Bottom ging het om rappers en hiphop.

De Nacht van Oranje profiteerde van een droge avond, nadat de regen van zaterdagmiddag was weggetrokken.

reacties (10)

 • aki24

   

  En voor de mensen die áltijd iets te zeuren hebben wat betreft herrie en lawaai gun ándere mensen ook eens twee a drie keer per jaar een leuk feest en de rest van het jaar hebben zij het rustig gun anderen ook iets en wees niet egoïstisch door alleen maar te denken ik ik ik ik wil rust want geloof mij heel Emmeloord liep zowat in het centrum en had lol en plezier zoals het hoort.

  reageer
 • aki24

   

  Ik opper de laatste weekend van april het oranje weekend en dat begint op vrijdag en eindigt zaterdag nacht. Zie het net als moederdag,vaderdag en prinsjesdag dat zijn ook standaard in dezelfde weekend en prinsjesdag is altijd de tweede dinsdag van september geloof ik. aan mij ligt zelfs verplaatsen naar een zomerse maand juni tweede weekend of zo en op deze manier weet je bijna zeker op mooi weer met de nadruk bijna

  reageer
 • tja

   

  Wie heeft er problemen mee dat het op zaterdag wordt gehouden? Waarom dan zulke reacties als er mensen zijn die het liever niet op zondag willen, nu is toch iedereen tevreden?

  reageer
 • Ronald

   

  Jammer dat het geloof nog altijd de boventoon voert. We leven niet meer in de Middeleeuwen. Ik ben benieuwd of men er boven nu echt een probleem mee heeft.

  reageer
 • ricardo

   

  Zijn dus niet alleen urkers die hierover vallen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ferdinand

   

  top feest

  reageer
 • klop

   

  Na twaalven en dus al zondag was het allerminst rustig dus wat zondagsrust...

  reageer
 • Frank

   

  De zondagsrust? Alsjeblieft zeg we zitten hier (halleluja gelukkig) niet op Urk! Volgende keer lekker op zondag doen

  reageer
 • Peter w/h Beter

   

  Leuk dat ze het verplaatst hebben van zondag naar zaterdag, maar volgens mij maakt het niets uit!!! Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is op de zaterdag op zondag herrie of de herrie van zondag avond op maandag ochtend. Volgens mij zit er op beide dagen een groot deel ervan in de herrie... Of stoppen ze zater nacht om 24.00 uur???

  reageer
 • Het was top op de deel. Eindelijk eens was anders. De dj's waren super.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert