Fietsbank reikt eerste leenfiets uit

LELYSTAD
De eerste fiets van de Fietsbank Lelystad is zondagmiddag uitgereikt aan Manal Saghir. Zij krijgt de tweedehands fiets voor een jaar in bruikleen.

De Fietsleenbank is een initiatief dat verder gaat in het spoor van de vorig jaar overleden Lelystedeling Theo Verlaan. Hij stelde fietsen ter beschikking aan kinderen en jongeren die uit gezinnen komen waar geen geld is voor een fiets. De Fietsbank heeft contact met scholen om te weten te komen welke kinderen voor een geleende fiets in aanmerking komen.

Om de tweedehands rijwielen in goede staat uit te kunnen lenen, werkt de Fietsbank samen met onder meer het Repair Café, kringloopcentrum Het Goed en fietsenmakers in Lelystad.

reacties (7)

 • Rene

   

  Als de fiets in redelijk tot goede staat is, neemt de fietsbank jouw fiets graag over. Stuur je gegevens naar rene.terbijhe@freeler.nl, dan nemen we op korte termijn contact met je op.

  reageer
 • Barbara

   

  Nee, en het is helemaal niet nodig om er bij te zijn @Alpha, men kan niet overal bij zijn, en men hoeft ook met alle medemenselijkheid te koop te lope. Bericht is voldoende, de bijbehorende film kan men zelf ook in gedachte maken. Omroep Flevoland zou best eens wat selectiever kunnen zijn, alvorens te pas en onpas camera en microfoons voor-, en onder snufferdjes te laten verschijnen. Is het leuk voor zo'n overigens opvallend leuk meisje dat heel de school weet heeft dat haar ouders geen fiets kunnen betalen voor hun kind? Schandalig dat op haar deze aandacht gericht moet worden, terwijl de tweedeling waar de PvdA wethouder zich al zo'n zorgen over schijnt te maken voor geen enkel persoon echt nieuws zal zijn. Tis maar een mening, die Omroep Flevoland ook graag laat zien..Zo hebben we beiden iets te lezen!

  reageer
 • jo

   

  Als ik nou een fiets over heb,kan ik die dan ook aan de fietsenbank geven?

  reageer
 • Alpha

   

  Hoi Barbara, Was je erbij vandaag? Heb je meegedaan om dit mooie initiatief onder de aandacht te brengen? Op zondag werken wethouders niet. Hij was er wel. Het meisje was er ook. Om te laten zien dat het zin heeft dit te doen. Dat er ouders zijn die geen fiets aan hun kinderen kunnen geven, mag best op TV komen. Die gezinnen zijn er. Omroep Flevoland mag dit laten zien.

  reageer
 • Barbara

   

  Mooi initiatief, tegelijkertijd vind ik dat er voor dit filmpje niet een wethouder voor van zijn werk gehouden moet worden, want dat maakt hem niet belangrijker, en het schattige meisje zou dan gewoon blij mogen zijn zonder in verlegenheid gebracht te moeten worden door een microfoon die onder haar neusje gedouwd moest worden. Zo leuk is het niet om als kind aangemerkt te worden dat je ouders je geen fiets kunnen geven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nico

   

  Goed idee, verdient navolging. Ik vermoed dat ook hier in Almere wel mensen zijn die erg geholpen zouden zijn op deze manier.

  reageer
 • lezer

   

  Prachtig initiatief, maar zo jammer dat dit nodig is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert