Ambulance uit Flevoland naar Macedonië

LELYSTAD
Een ambulance gaat maandagochtend vanuit Lelystad op weg naar Macedonië. De wagen is in Flevoland afgeschreven en wordt daarom door de GGD en het Rode Kruis aan hulpverleners in Macedonië overgedragen.

Drie medewerkers van de GGD brengen de ambulance zelf naar Macedonië. De reis gaat naar het plaatsje Ohrid, 2200 kilometer verder. De medewerkers verwachten daar 30 april aan te komen.

Het interieur van de ambulance is voor een groot deel via giften en acties bij elkaar gespaard. Het initiatief voor de actie komt van een medewerkster van het Rode Kruis die tijdens een reis in Macedonië te horen kreeg dat daar dringend behoefte was aan een nieuwe ambulance.

reacties (13)

 • Henk

   

  Ik was op 8 sep in Ohrid in training voor de Dam tot Dam loop, langs de boulevard, en daar stond ie hoor, de kleuren vielen me op, het Nederlandse geel, en zelfs de belettering van Flevoland er nog op! Prima dat dit gedaan wordt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nou, het gaat alleen maar om het afschuiven van afgetrapte spullen.

  reageer
 • frits

   

  er wordt in het bericht gemeld maandag ochtend wegwoensdag ochtend daar is 48 uur het is 24 uur rijden , dus dat houd in dinsdag ochtend daar zijn ik gaf aan dinsdag avond 20.00 uur daar zijn is dat niet op een rustige manier rijden ? heb ik alle pauze,s in de tijd meegenomen mag toch wel stellen als beroeps chauffeur waar ik dan over praat mag ik hopen . en dan zijn hun met drie personen onder weg en ik rijd dan meestal met twee personen

  reageer
 • Rob Sudmeijer

   

  Jammer dat de reacties alleen gaan over drie betrokken GGD medwerkers die de moeite nemen om 2400 km te rijden. Denkt iemand überhaupt na waarom ze dat eigenlijk doen? Tegen ongenuanceerde domheid is geen kruid gewassen.

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Ik bied hierbij mijn excuses aan dat ik in mijn eerste reactie de schuld bij het onderwijs heb willen liggen. Domheid leer je immers niet op school. Dat mensen voor wie normaal elke seconde telt, niet op een normale rustige manier mogen reizen volgens sommigen hier, vind ik stuitend.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  kom op nou 3 personen 2400 km , maandag ochtend weg is bij mij dinsdag avond rond 20.00 uur op plaats bestemming beetje nadenken pauze nemen tanken dus wat woensdag daar aankomen

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Het zal wel aan het onderwijs van tegenwoordig liggen of de drugs. Lelystad - Ohrid: bijna 24 uur rijden, bijna 2400 kilometer. Bron: Google Maps. Maandagochtend vertrekken, woensdag in de ochtend aankomen. Hoeveel kilometer per dag is dat?

  reageer
 • Jan

   

  Opa schonenberger heeft gelijk, doe eens iets voor een ander, zo iemand als nederlander kan naast die twee oude heren bij de muppetshow gaan zitten.

  reageer
 • Dnz.

   

  Hij is fijn... Iets geven levert kritiek op, kan ik nog in meedenken.. Maar als zelfs iets weggeven als iets is afgeschreven is te veel is raad ik je aan eens te verdiepen in een wereld buiten je achtertuin, supermarkt en loonstrookje of uitkering...

  reageer
 • grondstof

   

  Het lijkt op een vakantie tripje voor de 3 medewerkers. Per dag legt men slechts 550km af, niet echt veel dus.

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Moeder Teresa is geboren in Macedonie. Het grootste deel van haar leven hielp zij de armen in Calcutta, India. In 1979 ontving ze daarvoor de Nobelprijs voor de Vrede. In 2015 zetten tientallen inwoners van Flevoland en sponsoren zich belangeloos in om een economisch afgeschreven ambulance te kunnen hergebruiken in Macedonie. Vandaag staat 'nederlander' op vanuit zijn luie stoel en gaat iets nuttigs doen voor een ander.

  reageer
 • nederlander

   

  natuurlijk, geef alles maar weer weg aan het buitenland.

  reageer
 • Kim Houtkamp

   

  het gaat hier om rode kruis afdeling Zeewolde!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert