Vertrouwen in koning lager dan in andere provincies

FLEVOLAND
Flevolanders hebben minder vertrouwen in Willem-Alexander als koning dan mensen in de rest van Nederland. Dat blijkt uit een peiling onder de leden van het EenVandaag opiniepanel.

60 procent van de Flevolanders heeft vertrouwen in de koning. Het landelijk gemiddelde ligt op 80 procent. Koningin Maxima is voor Flevolanders het populairste lid van het Koninklijk Huis.

Ruim 70 procent van de ondervraagden is blij dat oud-Hollandse spelletjes niet langer deel uitmaken van het officiële programma op Koningsdag.

reacties (13)

 • Barbara

   

  Voor de meeste mensen heeft deze vrije dag in Lelystad niets te maken met het Koningshuis of een bijzondere jarige. Wel met bier, een feestneus en oude troep kwijt zien te raken om er zo nog wat centjes voor zien te vangen. Dat alles op een hoopje noemt men dan vanuit een traditie de binding met het volk gaande gaande te houden. En zo gebeurt het ook....Zaken zijn zaken..

  reageer
 • Sonja

   

  Iedereen viert fijn koningsdag omdat het vrije dag is.. Dat vind iedereen toch lekker ;-)

  reageer
 • Piet

   

  Het vertrouwen is "maar" 60%. Dat is een meerderheid. Het is alleen relatief laag ten opzichte van de rest van het land.

  reageer
 • Roel

   

  Ik lees in het bericht over vertrouwen, niet over de kosten, waar de reacties over gaan.. Trouwens, waarom vieren wij in Flevoland zijn verjaardag dan zo groots als het vertrouwen dan zo laag is?

  reageer
 • Polderaar

   

  Je wou een onderbouwing van de kosten van het Nederlandse Koningshuis. Volgens de gegevens van de Rijksvoorlichtingsdienst over 2014 zien die er als volgt uit: Gezamenlijk inkomen leden koninklijk huis € 7.614.000,--. Functionele uitgaven voor de koning € 26.779.000,--. Overige kosten ten behoeve van het koningshuis € 5.594.000,--. Totale kosten voor het Koningshuis over 2014 bedragen € 39.987.000,--. Daarmee was het Nederlandse Koningshuis het duurste Koningshuis van Europa. En, o ja de kosten voor de paleizen zijn hierbij niet inbegrepen. Let wel de leden van het Koningshuis betalen geen belasting.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • john

   

  Hm.... in een reactie zag ik dat hij 43 miljoen euries kost, mag ik daar een onderbouwing voor zien. Ik geloof er namelijk helemaal niets van. De paleizen trouwens zijn niet van het koningshuis, maar van het rijk

  reageer
 • Piet

   

  Aha, dat is dus €2,52 per inwoner per jaar. Nog geen cent per dag. Wat is het probleem? Een president zou waarschijnlijk net zoveel kosten. De enigen die over zo'n bedragje zouden kunnen klagen zijn de echte minima, maar juist in die groep is het enthousiasme voor het koningshuis het grootst.

  reageer
 • Dirk

   

  Het Koningshuis is de allergoedkoopste marketing voor Nederland die er bestaat! Hef de provincie maar op en decimeer de gemeenten, dat kost alleen maar onnodig veel geld. En voor wat betreft onze Koning en de Koningin, alleen maar lof!

  reageer
 • Kj

   

  het nederlandse koningshuis kost gemiddeld zown 43 miljoen euro per jaar aan belastinggeld, gezien de stijgende armoede in dit land is daar weinig van te zien dat hij dit in het veelvoud opleverd

  reageer
 • Jk

   

  Deze man levert Nederland een veelvoud op van wat hij kost, dan mag hij wat mij betreft best wat verdienen

  reageer
 • Geert

   

  helemaal mee eens Joop! Hij zit er lekker warmpjes bij en hoedt zich nergens druk over te maken!

  reageer
 • Piet

   

  Zou je willen ruilen dan? Je hele leven onder een vergrootglas door heel Nederland bekeken en dat dan vanaf je geboorte tot aan je dood. En zonder dat je daar zelf voor hebt kunnen kiezen. Daar mag dan financieel best wat tegenover staan.

  reageer
 • Joop

   

  toch vreemd dat mensen zo denken over iemand die leeft in rijkdom terwijl de rest van het volk word uitgeknepen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert