Politie waarschuwt voor vals geld op vrijmarkten

ALMERE
In Almere is op de vrijmarkt met een vals biljet van twintig euro betaald. In een horecagelegenheid werd betaald met een vals briefje van vijftig euro.

Voor zover bekend zijn dit tot nu toe de enige gevallen van betalen met vals geld in Almere. Er is nog niemand aangehouden.

Volgens de politie zijn vrijmarkten de ideale gelegenheid om vals geld uit te geven. De politie vraagt mensen dan ook om alert te zijn. Gedupeerden kunnen zich melden. De politie kan dan via camerabeelden mogelijke verspreiders van de valse biljetten opsporen.
reacties (4)

 • Jeroen

   

  Er staat toch ook voor zover bekend? Wanneer er meer aangiften binnen komen, word dat ongetwijfeld vermeld.

  reageer
 • willeMstad

   

  @Jeroen, denkt u dat je gelijk aangifte kunt doen op het politiebureau ? Nee, dat gaat op afspraak dus minimaal een dag later. Meestal ontdekt de bank na storting pas de valse biljetten en krijg je (winkelier) bericht. Tot nu toe is echt niet van uur tot uur geteld vandaag. In Nederland is met vals geld rondlopen niet strafbaar, uitgeven wel.

  reageer
 • Jeroen

   

  Het artikel gaat toch over koningsdag....

  reageer
 • willeMstad

   

  "Voor zover bekend zijn dit tot nu toe de enige gevallen van betalen met vals geld in Almere" Nee hoor,alleen al in een winkel op de Metropolestraat hebben ze al 3 keer aangifte gedaan, 4 keer een vals briefje, waarvan er 1 keer een tiener/scholier? met het briefje vluchtte (camerabeelden) . De biljetten zijn wel heel goed nagemaakt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert