Verdachte steekpartij Dronten: Akif liep in mijn mes

DRONTEN
De hoofdverdachte van de dodelijke steekpartij tijdens de Meerpaaldagen in Dronten beweert dat het slachtoffer in zijn mes is gelopen. Dat zei de 20-jarige man uit Lelystad dinsdagmorgen tijdens de rechtszaak. De 17-jarige Akif Korkmaz kwam bij de steekpartij om het leven.

Justitie verdenkt de Lelystedeling ervan Korkmaz opzettelijk te hebben doodgestoken. Maar de verdachte zegt dat hij en een groepje vrienden ruzie kregen met een ander groepje. Toen Korkmaz op hem af kwam, zou hij een zakmes voor zich hebben gehouden om zich te beschermen. Na het steekincident zou hij in paniek zijn geraakt en is hij weggerend.

In totaal staan vijf verdachten uit Lelystad terecht voor betrokkenheid bij de dood van Korkmaz. De 20-jarige hoofdverdachte is na de steekpartij gevlucht naar Duitsland. Daar werd hij opgepakt en uitgeleverd aan Nederland.

Verslaggever Gineke Smiet is bij de rechtszaak.reacties (7)

 • Geert

   

  Om even daarop in te haken, ik heb nooit per ongeluk een zakmes bij me, ik kan hem alleen per ongeluk vergeten want ik heb altijd een mesje bij me. Altijd handig als je aan het werk bent, even tie wrap of touwtje afsnijden of om iets los te maken. Volgens mij is het bezitten van een mes ook niet echt verboden trouwens. Maar leuk dat jij niet je naam geeft en slechts lafjes anoniem loopt te zaniken.

  reageer
 • Lely...

   

  Dus jij vind het NORMAAL om je met een mes te verdedigen ? Deze heb je TOEVALLIG op zak tijdens het uitgaan ? Het is NOOIT te verantwoorden dat je een wapen bij je hebt. Zelfverdediging doet men gewoonlijk met handen/vuisten. Enne.... Eerst zelf nadenken voordat je dit soort uitspraken doet. Heb ik namelijk WEL gedaan...................

  reageer
 • Willem II

   

  En wat dan als uit de videobeelden blijkt dat zijn verhaal wel klopt en hij zich slechts verdedigde tegen een agressieve aanvaller? Of was je nog niet zo ver met denken?

  reageer
 • kees d.

   

  Als iemand met een steekwapen loopt te zwaaien loop ik achteruit en vooruit op het mes. Ze zijn zo goed met smoesjes.

  reageer
 • Pzaal

   

  Natuurlijk liep die tegen zijn mes aan nadat die een stekende beweging had gemaakt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ikke ook

   

  Ik mag hopen dat de rechter niet in een sprookjeswereld leeft en deze lariekoek dan ook niet gelooft. Lekkere manier om je er uit te lullen. De videobeelden zullen vast duidelijkheid geven. Moge het recht geschieden en als inderdaad blijkt dat hij schuldig is, ook een flinke straf voor dit uitschot wordt gegeven.

  reageer
 • ikke

   

  Tja.......... en sprookjes bestaan........

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert