Mogelijk asbest bij trapveldje Educatief Centrum

BIDDINGHUIZEN
Op het trapveldje bij Educatief Centrum in Biddinghuizen is mogelijk asbest gevonden. Dat meldt de gemeente.

Een ambtenaar trof op het trapveldje meerdere brokjes aan die misschien asbest bevatten. Daarom is een deel van het veld afgesloten met hekken.

Een gespecialiseerd bedrijf gaat de asbestverdachte deeltjes weghalen. Of er echt asbest in zit, wordt onderzocht.

reacties (6)

 • In 2013 heb ik de gemeente al gemaild dat dit hek niet voldoende was. Mede omdat er bij dit veld gevoetbald word. Je kan op je klompen aanvoelen dat de bal er vaak overheen gaat. Het mogelijk Asbest zou binnen die meter vallen, en niet verder. Dus dit hek was voldoende. Nu blijkt dat er mogelijk wel asbest gevonden is, en gaat de gemeente weer een hek 2 meter verder plaatsen. Lijkt me weer niet voldoende. De bal gaat over het hek, en de kinderen willen toch hun bal pakken, en gaan over het hek klimmen. Ook slecht dat de school gewoon open mag blijven, en dat de kinderen gewoon daar mogen spelen! Gemeente doet bar weinig.

  reageer
 • Sven

   

  Jammer dat er een oude foto bij het bericht is geplaatst. Het Educatief Centrum staat er al sinds mei 2013. Omroep Flevoland was er recent nog om er te filmen.

  reageer
 • KC

   

  Losse vezels zijn ook gevaarlijk.

  reageer
 • kees d.

   

  Wel met een overjarige foto. Wordt het niet eens tijd om het fotoarchief aan te passen. De afgebeelde OBS is gesloopt voor het educatief centrum.

  reageer
 • Johan B

   

  Maar brokjes asbest zijn toch niet een probleem? Het zijn toch alleen die hele fijne vezels die vrijkomen wanneer je er bijvoorbeeld in gaat boren ofzo, of die bij brand vrijkomen??

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jolanda ten cate

   

  Hmm ben benieuwd hoe lang dit er al ligt. Afgelopen vrijdag hebben de kinderen uit biddinghuizen daar hun koningsspelen op gespeeld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert