Raad nog niet voor transitiefonds

LELYSTAD
De gemeenteraad van Lelystad is nog niet overtuigd van de noodzaak om 1,2 miljoen euro uit een fonds te halen voor zeven projecten op het gebied van zorg en welzijn.

Volgens het college van b en w zijn de projecten nodig omdat ze knelpunten helpen oplossen die zijn ontstaan door bezuinigingen van het Rijk. Het gaat onder meer om hulp aan jongeren die op kamers willen wonen, steun aan gezinnen na een scheiding of hulp voor jonge mantelzorgers, om te voorkomen dat jongeren in de jeugdzorg terecht komen.

GroenLinks, CDA, PvdA, Leefbaar Lelystad en de Inwonerspartij vragen zich af of het wel echt gaat om knelpunten. Zij hebben er moeite mee dat er nu al 1,2 miljoen uit het Transitiefonds van 4,5 miljoen euro wordt gehaald, terwijl de gemeente pas net vier maanden voor de nieuwe zorgtaken verantwoordelijk is. D66 meent dat het voorstel in strijd is met wat de raad eerder heeft besloten. Wethouder Janneke Sparreboom bestrijdt dat het om projecten gaat, die de pijn van eerdere bezuinigingen van de gemeente moeten verzachten.

De raad praat binnenkort verder over het voorstel.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert