Leefbaarheid in meer wijken verbeteren

LELYSTAD
Niet alleen de Zuiderzeewijk en Atolwijk, ook andere Lelystadse wijken moeten kunnen profiteren van geld om de leefbaarheid te verbeteren. Die boodschap gaf de gemeenteraad dinsdagavond mee aan het college van b en w.

Het college wil de twee oudste wijken steunen omdat door lage inkomens en schulden bij de bewoners de leefbaarheid een oppepper verdient. Per jaar is 70.000 euro beschikbaar voor ideeën, zoals een moestuin of zonnepanelen op huizen.

De raad onderkent de problemen in de twee wijken, maar vindt dat ook bewoners in andere wijken en buurten een kans moeten krijgen om ideeën in te dienen. Onder meer GroenLinks en de Inwonerspartij willen daar extra geld voor uittrekken. In de volgende raadsvergadering zal hiervoor een voorstel worden ingediend.

reacties (4)

 • Sandra

   

  Ik woon in de Atolwijk,gemeenschapsgeld lost hier geen problemen op. De inkomens van buurtbewoners moeten wel omhoog,goed nederlands leren spreken en schrijven is de basis voor meer inkomen en leefbaarheid voor gezinnen en wijk. Met een moestuin of zonnepanelen los je geen problemen op in deze wijk.

  reageer
 • kustbewoner

   

  De Zuiderzeewijk en Atolwijk zijn al weer aan de beurt ! Wanneer volgt er eens een andere wijk of buurt. Er is al genoeg geld in vorenstaande wijken gepompt.

  reageer
 • Piet

   

  Worden ze al niet genoeg geholpen hun blijven lachen

  reageer
 • Joop

   

  bepaalde wijken zijn al dusdanig verziekt dat je ze beter plat kan gooien en weer opnieuw opbouwen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert