Nieuw onderzoek naar evenemententerrein

LELYSTAD
Er komt een nieuw onderzoek naar de locatie voor een evenemententerrein in Lelystad. Een meerderheid van de gemeenteraad steunde dinsdagavond een voorstel van PvdA, CDA, GroenLinks en de Inwonerspartij.

Het college van b en w stelde voor grote evenementen te verplaatsen naar De Meent als het terrein is opgeknapt. Kleine evenementen kunnen naast de Waaggarage.

Volgens de PvdA is onvoldoende gekeken naar alternatieven om met name grote evenementen dichter bij het stadshart te houden. Wethouder John van den Heuvel bestreed dat. Volgens hem is er voor de lange termijn geen alternatief beschikbaar, waardoor De Meent de voorkeur krijgt. De raad ging daar dus niet in mee.

De raad stemde ook voor een voorstel van de Inwonerspartij om een parkeerterrein naast scholengemeenschap Arcus geschikt te maken voor campers. Ook dat ontraadde de wethouder, vanwege de kosten.

reacties (8)

 • Koos

   

  Voor grote evenementen (en dan bedoel ik niet de lokale kermis of de jaarlijkse braderie) zou toch combinatie met het OMALA gebied mogelijk moeten zijn? Goede bereikbaarheid. Geen overlast (parkeren, geluid e.d.). Veel ruimte. Voor de hele polder goed bereikbaar. Voor Lelystedelingen zelfs op fietsafstand.

  reageer
 • Gewoon ergens buiten de stad doen, heeft niemand er last van.

  reageer
 • Peter w/h Beter

   

  Wat mij altijd opvalt is dat de bestuurders altijd zo doof zijn als een kwartel!!! Vóór de verkiezingen lopen ze te toeteren en van alles beloven. Eenmaal in de pluche zijn ze doof voor het volk, men kan roepen wat men wilt en goede ideeen aandragen maar luisteren, hoooo maar!!!!!!

  reageer
 • Ilse

   

  Grotere evenementen dichter bij het stadshart?? Op dat grasveld bij de AH?? Zijn ze niet wijs daar? Problemen met vandalisme bij de winkels en bij die school. Slechte parkeermogelijkheden, afstotende werking van winkelend publiek. Een goed evenement trekt zijn publiek, of het nu wel of niet in een centrum zit. Kies dan voor betere opties, buiten de stad.

  reageer
 • Jade

   

  Stadhuisplein, was een leuk plein hiervoor. Waar vroeger de dreef was bij de scholengemeenschap, is een mooie plek alleen het grond ervan afschuiven, heb je een mooie plek waar je in de winter ook nog een ijsbaan van zou kunnen maken. Als het niet gebruikt wordt kan er iets anders op gedaan worden, voetballen, basketballen, kabelbaan etc.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • tuurlijk

   

  zo is het!

  reageer
 • Jeroen

   

  opties genoeg hr vd heuvel maar dan moet je je beurs trekken. Aangezien u geen evenementen bezoeker bent interesseert het ook niet.

  reageer
 • Rinus

   

  Met z'n allen voor het Stadshart riepen deze partijen enige weken geleden. Bij het eerste voorstel schuiven ze ontwikkelingen weer op de lange baan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert