Nog veel vragen over Oosterwold

ALMERE
De bewoners van Almere Hout hebben nog veel vragen over de komst van de nieuwe wijk Oosterwold. Dat bleek dinsdagavond na de extra ingelaste informatiebijeenkomst voor de buurt.

Er zijn met name vragen over de mogelijke oneerlijke concurrentie tussen de twee buurten. De grondprijs van de nieuwe wijk zou ver onder de prijzen liggen van de aangrenzende buurt. De bewoners vrezen dat hun woningen hierdoor moeilijker te verkopen zijn. Wethouder Henk Mulder neemt alle vragen en kritiek mee.

Oosterwold is de nieuw te realiseren woonwijk langs de A27 waar bewoners zelf voor alle infrastructuur moeten zorgen. Zij moeten dus zelf de wegen en de riolering aanleggen.

reacties (3)

 • Willemine

   

  De kans is groot dat projectontwikkelaars de regie overnemen door grote percelen aan te kopen, er duurdere huizen op te zetten waar de beoogde vrijheid voor kopers zeer klein is en de verplichte bijbehorende stadslandbouw uitbesteden aan omliggende boerenbedrijven. Bovendien zullen idealistische initiatiefnemers te maken krijgen met blijvend hoge kosten door het voorgeschreven onderhoud van de aanliggende weg en de verzorging van openbaar groen. En hoe rendabel is stadslandbouw in Almere met een boerenmarkt op de Kemphaan en volop boeren en tuinders die aan particulieren verkopen?

  reageer
 • -Z-

   

  Die kans is niet groot: het gebeurt nu al. Kijk maar welk een ordinair project zich nu presenteert met ordinaire projectmatige woningen. Oosterwold is nu bewezen een farce te zijn, een groen identiteitssausje over Almere Projectontwikkeling 2.0.1.5 .

 • Jan

   

  Nooit aan beginnen, het wordt eem fiasco om een woning te bouwen in de nieuwe wijk.

  reageer
 • Jj

   

  Wellicht steunt de Rijksoverheid het project op een oneigenlijke manier door de gronden te goedkoop te verkopen aan de gem Almere... staatssteun

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert