Provincie wil meedoen met Europese Spelen

FLEVOLAND
De provincie Flevoland is blij dat Nederland zich officieel kandidaat stelt voor de organisatie van de Europese Spelen in 2019. Eerder lieten Gedeputeerde Staten al aan sportkoepel NOC/NSF weten dat de provincie bereid is één of meer sportonderdelen te organiseren.

Flevoland denkt daarbij aan de triatlon en het inline skaten. Of dat ook financieel haalbaar is moet nog worden bekeken.

De Europese Spelen zijn een soort Olympische Spelen voor Europese landen. Ze worden dit jaar voor het eerst gehouden in Azerbeidzjan.

reacties (8)

 • Cor

   

  Organisatie van Europese Spelen gaat 125 miljoen euro voor Nederland kosten. Dit moet worden opgehoest door gemeenten, provincies en het rijk. Reken maar dat Flevoland er ook een miljoentje of 10 naar toe schuift. Geld moet rollen. Vooral als het belastinggeld is. 't Rolt alleen bij mij vandaan :-(

  reageer
 • sjaak

   

  referendum

  reageer
 • Flevoburger

   

  Enige terughoudendheid zou het provinciebestuur sieren! Op voorhand al toezeggen dat je meedoet is naïef. "Of het financieel haalbaar is moet nog worden bekeken." Zo van "Ja ik koop dat huis! , of ik het kan betalen weet ik nog niet. " Niets mis mee als de provincie ergens positief in staat maar ga eerst goed kijken wat het gaat kosten, is het betaalbaar en wat brengt het op? Recentelijk werden alle sportverenigingen in Lelystad nog geconfronteerd met flinke bezuinigingen.........

  reageer
 • zeiler

   

  Kunnen ze i.p.v. Dutch Match Cup zeilwedstrijden organiseren vanuit Batavia-Haven in de hoofdstad van de provincie Flevoland.

  reageer
 • Kees

   

  Welke bezuiniging van 9 miljoen? Bedoel je toevallig het bedrag dat bij de afrekening van 2014 een meevaller bleek te zijn. Dat is geen bezuiniging he. Verder wordt er in het artikel helemaal geen bedrag genoemd dus waar die 10 miljoen vandaan komt is mij een raadsel. En natuurlijk is het nu nog een onbekend evenement. Het wordt aankomende zomer pas voor het eerst gehouden. Het is heel goed voor de promotie van sporten onder de bevolking. Dus ik vind het een uitstekend plan. Eigenlijk zou iedereen iets aan sport moeten doen. Promotie is dus belangrijk.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • almere

   

  ga maar weer met geld smijten het kan niet op hier

  reageer
 • KC

   

  Helemaal juist. Ineen klap de bezuinigingen van ruim 9 miljoen weg. Dit kan niet!

  reageer
 • tuurlijk

   

  ja hoor gooi maar weer 10 miljoen weg voor een volkomen onbelangrijk en onbekend evenement

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert