OM eist lagere straf in zaak busschutter

ALMERE • Wo 29 april 2015 | 16:10 • Woensdag 29 april 2015 | 16:10
Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep 13 jaar en vier maanden cel geëist tegen een man die in februari 2014 een schot loste in een stadsbus in Almere. Dat bleek tijdens een zitting voor het gerechtshof in Leeuwarden.

De eis in hoger beroep is lager dan de 15 jaar cel waarvoor de man in eerste instantie is veroordeeld door de rechtbank in Lelystad. Die straf kreeg hij voor poging tot doodslag én poging tot moord. De man kreeg vorig jaar in de bus bij station Almere centrum ruzie met een andere passagier. Hij voelde zich bedreigd en wilde de andere man neerschieten met een pistool. Toen hij schoot trof hij een andere passagier in haar rug. Die vrouw zit sindsdien in een rolstoel.

Het OM zegt dat de lagere eis het gevolg is van uitspraken van de Hoge Raad. Daardoor zijn de eisen om een moord te kunnen bewijzen aangescherpt. De poging tot moord op de buspassagier zou daarom niet bewezen kunnen worden, wel doodslag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel