Donaties aan stichting AAP vallen tegen

ALMERE
Stichting AAP in Almere heeft in 2014 minder geld opgehaald uit donaties dan in het jaar daarvoor. Dat blijkt uit het jaarverslag. Het is voor het eerst in jaren dat de donaties aan AAP tegenvallen. In totaal haalde de dierenwelzijnsstichting zo'n 2 miljoen euro op. In 2013 was dat 400.000 euro meer.

Volgens de organisatie heeft het vooral te maken met de slechte economie. De financiële buffer van stichting AAP is voldoende om de financiële tegenvaller op te vangen. Wel wordt er kritisch gekeken naar nieuwe investeringen. Ook wordt er actie ondernomen om toch weer extra fondsen te werven.

Onlangs werd bekend dat AAP wel 2.000 nieuwe donateurs aan zich wist te binden in 2014. De stijging kwam volgens de stichting vooral door het aantal mensen dat cardridges en mobieltjes inleverde. AAP sloot 2014 dus af met meer donateurs, maar minder inkomsten.

reacties (5)

 • jaap-jan w

   

  Stichting aap- brooje aap !

  reageer
 • Kaya

   

  De 'huisdieren' die AAP wil verbieden zijn vaak dieren die AAP juist opvangt , de mensen die dat soort dieren willen hebben zullen geen donateur van AAP zijn. AAP is altijd al heel duidelijk geweest over dieren die ongeschikt zijn als huisdier. Goeie zaak dat zij hiermee bezig zijn.

  reageer
 • ze willen ook teveel huisdieren verbieden, dat zal ook een hoop mensen weerhouden met (financiële) steun te bieden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Misschien dat de slechte reputatie van andere stichtingen negatief afstraalt op stichting AAP, maar het lijkt me onterecht.

  reageer
 • Kai

   

  ik denk dat de meeste mensen het wel een beetje gehad hebben met de stichtingen vanwege het geld wat vaak niet op de juiste plek komt en dat merken stichtingen die het wel allemaal goed bedoelen nu.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert